×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

IEM

Kan NiP vinna hela IEM? — Här är frågorna vi vill få svar på i LAN-turneringen

1
Den sista stora turneringen innan spelarpausen är framför oss. Det är mycket frågor som vi nu ställer oss inför den första LAN-turneringen på 491 dagar. Här de storylines som är mest intressanta.
Det är äntligen dags för LAN igen. Detta med att Intel Extreme Masters Cologne drar igång. Det är också den sista stora turneringen innan spelarpausen. Det kommer inte vara någon publik men det är fortfarande LAN. Det är en storyline i sig själv egentligen men den är lite mer självklar. Vi kommer i denna artikel ta en kik på ett par andra.

Kommer Gambit att vara lika bra på LAN?

sh1ro har varit en av de bästa spelarna i år. Är han lika bra på LAN?
sh1ro har varit en av de bästa spelarna i år. Är han lika bra på LAN?

Det är ingen fråga om saken, Gambit Esports är världens bästa lag just nu. De vann både Intel Extreme Master Summer och Blast Premier Spring Finals. Dessutom vann de den första RMR-turneringen för CIS. De förlorade visserligen precis den andra RMR-turneringen. Detta var dock deras första förlust på 16 matcher och det var mot Natus Vincere. Ett lag de slog två gånger tidigare i samma turneringen och två gånger i Blast.

Deras prestationer har varit otroligt imponerande men detta har endast skett online. Den senaste LAN-turneringen som det ryska laget spelade var Dreamhack Open Sevilla i slutet av 2019. Det går knappt att tänka på den turneringen nu. Så allt de har åstadkommit har varit online. Den största skillnaden mellan offline och online är ju publiken, något vi inte kommer att ha i denna turneringen. Men det är ändå LAN. De kanske kommer in med mer press? Det återstår endast att se.

Kan Ninjas in Pyjamas fortsätta klättra?

Kan hampus leda NiP till organisationens första stora turneringsvinst sedan 2017?
Kan hampus leda NiP till organisationens första stora turneringsvinst sedan 2017?

Sedan Nicolai "dev1ce" Reedtz kom in i Ninjas in Pyjamas bara blivit bättre och bättre. Det är dock inte bara dansken som steppat upp utan Fredrik "REZ" Sterner och Hampus "hampus" Poser har också blivit bättre. Om vi kollar rent statistiskt så har dessutom Linus "LNZ" Holtäng spelat bättre än Erik "ztr" Gustafsson. En sak som talar lite för NiP också är att de under nästan hela coronapandemin spelat från deras kontor, de är redan lite vana med LAN.

Det svenska laget har under de senaste åren agerat lite portvakt till topp 10. De har inte haft så mycket problem med att slå lagen som varit rankade sämre än dem men har inte riktigt haft det sista lilla extra för att slå topplagen. Med dev1ce i laget har detta förändrats. Detta visade under Flashpoint men spelade även bra under IEM Summer och Blast. De största frågetecknen har varit Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora och såklart LNZ. Kan de steppa upp under denna turneringen? Om de hjälper de resterande delarna i laget kan NiP till och med tävla om förstaplatsen.

Hur bra kommer Heroic att vara?

Heroic har varit lite tysta sedan ESL Pro League, är det nu det vänder?
Heroic har varit lite tysta sedan ESL Pro League, är det nu det vänder?

Heroic var helt otroliga under sin vinst av ESL Pro League. Det tappade endast fyra kartor under hela turneringen, två av dessa var dessutom i finalen mot Gambit. Det känns dock som de har svalnat av lite efter det. Men är verkligen det fallet? Direkt efter ESL Pro League var det dags för Blast Premier Spring Showdown. Danskarna spelade endast tre matcher och förlorade den sista och avgörande matchen mot just Gambit.

Återigen var det en spännande match. Efter detta följde Dreamhack Masters Spring där de åkte ut mot Natus Vincere, inte direkt ett dåligt lag det heller. De senaste två turneringarna de spelade har de åkt ut mot NiP båda gångerna. Detta kanske inte säger allt för mycket om Heroic, NiP har blivit ett topplag och det kanske bara är ett lag som Heroic har det svårt mot? Det känns som vissa kanske har glömt bort Heroic inför den här turneringen, men alla borde vara rädda för dem.

Fortsätter rivaliteten mellan Gambit och Natus Vincere?

s1mple är inte mänsklig. Men kan Na'vi vinna mot Gambit igen?
s1mple är inte mänsklig. Men kan Na'vi vinna mot Gambit igen?

Vi har redan nämnt dessa lag i denna artikel och Gambit har redan fått ett eget kapitel. Men detta är något som måste nämnas. Lagen rankas nu på första- och andraplats i världen och detta är av bra anledningar. Av de sju stora turneringar som spelats under året så har Gambit vunnit tre och Na'vi vunnit två. Det är bara Heroic och Virtus.pro något annat. I den turningen som VP vann, CS_Summit, så deltog inte ens Gambit eller Na'vi. Dessutom har de vunnit varsin RMR-turnering.

De har ställts mot varandra hela tio gånger i år och trots den senaste vinsten för Na'vi så är det Gambit som dragit de längre strået i sju av dessa matcher. Men alla dessa matcher har varit bra, endast i tre av de tio matcherna har avgjorts på två kartor. De är nu placerade i två olika grupper. Detta innebär att de kan ställas mot varandra först i slutspelet. Om båda vinner sina grupper är de först i finalen vi kan få se dem mötas. Men när de än möts, jag säger inte om då båda lagen borde gå vidare ur gruppspelet, så kan vi förväntade oss en riktigt bra match med mycket känslor.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..