×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Fnatic Academy — vart är de idag?

1
Young Ninjas imponerar hela tiden. Det fanns dock ett akademilag av Sveriges andra topplag, Fnatic, innan det. Redan under 2016 kom Fnatic Academy. Men hur gick det egentligen? Vart är spelarna idag? Det kikar vi på i denna artikel.
Den 23 november 2016 offentliggjorde Fnatic att de plockat upp ett akademilag. Projektet blev rätt så lyckat med den första femman som var helsvensk. Peaken var när de vann 2016 China Top och runt 71 000 dollar. De lyckades även kvala sig till minorn för PGL Krakow Major 2017. Där spelade de dock under namnet Ballistix. Laget höll fram till augusti 2017 när de splittrades.

Fnatic hade faktiskt två stycken olika akademilag, ett svenskt och ett internationellt. I denna artikel tar vi endast en kik på den svenska satsningen. Men misströsta inte, det kommer snart en artikel om det andra laget också.

Spelarna

Maikil "Golden" Selim

Den som det utan tvekan gick bäst för i Fnatic Academy var Golden. Den svenska ledaren blev uppflyttad direkt till Fnatics huvudlag. I första svängen med laget vann han Intel Extreme Masters Katowice 2018 och WESG 2018. Han fick efter ett tag lämna och drog en snabbis till Cloud9 för att i 2019 återvända till Fnatic och vinna Dreamhack Masters Malmö. Där är han fortfarande kvar idag.

Linus "Bååten" Andersson
Bildkälla: Adela Sznajder/Dreamhack
Bildkälla: Adela Sznajder/Dreamhack

Efter tiden i Fnatic Academy så fanns Bååten fortfarande på mångas radar. Han spelade med lag som Red Reserve, Chaos Esports Club samt X6tence Galaxy. Förutom ett par onlinevinster blev det inte mycket mer starka resultat för spelaren. Han är just nu utan lag och sågs senast spela med mixen SyGytt.

Niclas "PlesseN" Plessen

PlesseN gick lite samma resa som Bååten. Även han fick chansen i Red Reserve men sågs mest spela med Japaleno som även de blev Chaos ett tag. Han lämnade tillslut laget när han fick chansen att spela med Nigma Galaxy. Där är han kvar även idag.

Aleksandar "jayzaR" Zarkovic

jayzaR var den första spelaren att lämna Fnatic Academy. Efter detta har den svenska 24-åringen setts hoppa mellan en stor del olika lag. Han är också den spelaren från den svenska femman som valt att spela mer internationellt i projekt som Valiance och Gameagents. Det har han också fortsatt med nu. Han spelar nämligen i det brittiska laget Chetz som nyligen placerade sig på en andraplats i ESL Premiership.

Alex "Karus" Sağlamoğlu

När laget lades ner så gick Karus tillsammans med Bååten till TEAM5. Detta var också hans sista officiella lag. Han har efter detta setts spela med olika mixlag så som Kombucha. Han sågs under den senaste säsongen av Elitserien spela till och från med Ystads IF E-sport.

David "Jayzwalkingz" Kempner

Jayzwalkingz var den spelare som ersatte jayzaR när han lämnade. Han var med laget när de kvalade vidare till minorn men valde även han att lämna. Detta när han fick möjligheten att testspela för Renegades. Han fick dock inte vara kvar i det australiska laget. Efter detta sågs han spela i olika mixar och lag, bland annat Esportsadviser som han vann både Elitserien och Fragleague med. Under senaste tiden har det varit tomt på lagfronten för Jayzwalkingz utan han har endast setts hoppa in för Ystdad IF E-sport.

Andreas "Samuelsson" Samuelsson (coach)

Samuelsson var personen som byggde hela laget. Han fick även möjligheten att följa med upp till huvudlaget när Golden blev inplockad. Då fungerade Samuelsson som manager men blev befodrad till coach under 2019. Där han han också varit sedan dess.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..