×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Vilka var egentligen bäst — 1.6- eller CS:GO-spelarna?

2
Counter-Strike har funnits i över 20. På denna tiden har det kommit fram många otroliga spelare i flera olika versioner. Men vilka var egentligen bäst? 1.6- eller CS:GO-spelarna. Vi tar i denna artikel en liten kik på den frågan.
Det är egentligen omöjligt att svara på vem som skulle vara bäst, 1.6-spelare i sin prime eller en CS:GO-spelare i sin prime. Men det är ändå kul att kolla på den statistiken som går att få tag på. Det finns två 1.6-spelare som ses som de bästa genom tiderna, Patrik "f0rest" Lindberg och Filip "Neo" Kubski. Dessa två spelare har haft framgång i både 1.6 och i CS:GO men i den tidigare utgåvan var de dominanta.

Det är också svårt att få tag på statistik från 1.6 men med lite luskande på gamla hemsidor genom verktyg som WaybackMachine så kan man hitta lite. Något vi hittade var Neos stats från 2005-2007. Dessa är mestadels på LAN. Här har legendaren otroliga 1.15 frags per runda 101.39 ADR. Om vi jämför detta med Oleksandr "s1mple" Kostyliev under 2018, när han vann årets bästa spelare, så hade han 0.88 frags per runda och 87.5 ADR.

Det är faktiskt ingen CS:GO-spelare som kommer upp i Neo siffror, inte ens under deras bästa år. Den närmaste är Christopher "GeT_RiGhT" Alesund från NiPs otroligt dominerande år 2012, då hade han 0.95 frags per runda. Men stats är ju såklart inte allt. Då esportscenen är betydligt större nu än var den var under 1.6-tiden så är det mer accepterat att satsa på att spela professionellt. Proffsen kan nu leva på att spela och kan därmed lägga mer tid på det.

En annan spelare som ses som en av de bästa genom tiderna är Tommy "Potti" Ingemarsson. Som ni kan se i videospelaren innan så är han faktiskt inte helt säkert på vilka som skulle vara bäst. Han påpekar dock att han och hans forna lagkamrater hade starkare vinnarmentalitet och menar att detta skulle ge dem en fördel mot dagens spelare. Han nämner även att han aldrig har förlorat mot f0rest, något han är stolt över.

Vilka är bäst egentligen?

2138 personer har röstat

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..