×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Intervjuer

Så grundades Ninjas in Pyjamas — historien bakom namnet

1
Varför heter egentligen Sveriges största esportorganisation Ninjas in Pyjamas? Detta är det nog många som har frågat sig och nu har vi svaret.
Artikeln presenteras i samarbete med Philips Oneblade


År 2000 grundade Tommy "Potti" Ingemarsson, tillsammans med Christoffer ”Tootzi” Olsson, det som kom att bli Sveriges största esportorganisation, Ninjas in Pyjamas. Idag är namnet ett av de mest välkända i hela esportvärlden. Men vart kom egentligen namnet ifrån? Detta berättade ingen mindre än Potti för Fragbite.

När han lämnade sitt första lag så bestämde sig Potti för att skapa ett eget. Det tidigare laget hette Omega Force och detta tyckte Potti var lite för töntigt och seriöst. Han bestämde sig då för att ta inspiration från något han tyckte om, ninjor. Men för att släppa lite på seriositeten så ville han ha något mer.

På denna tiden fanns det populära TV-programmet Bananer i pyjamas. Då kom snilleblixten från Pottis sida, Ninjas in Pyjamas. Det var nog ingen under den tiden som förväntade sig att NiP skulle bli ett så stort varumärke. Dessutom passade detta bra in på den populära esporttrenden att ha en förkortning på tre bokstäver.

Hela intervjun med Potti

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..