×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Ukraina

Nya bevis pekar ut skandallaget — misstänks för matchfixing

1
Det har varit otroligt mycket kaos kring laget Akuma. Detta har inte tagit slut nu utan det har nu kommit ny information. Denna gången handlar det om matchfixing och nu är ESIC inblandade.
EPIC League, CIS-regionens RMR-turnering, kantades av många problem. Det kanske mest uppmärksammade är det kring laget Akuma. Laget har anklagats för att använda någon typ av fusk. Detta ledde till att 14 lag från CIS-området skickade ett öppet brev till Valve där de bad speltillverkaren att utreda laget. Dessutom har profiler som Andrey "B1ad3" Gorodensky och Hampus "hampus" Poser gått ut med att de tror laget fuskar.

Men det är inte bara fusk som det ukrainska laget nu anklagas för. Under gårdagen gick The Esports Integrity Commission, ESIC, ut med att de hittat väldigt suspekta bets. Oleksandr Shyshko, den före detta VD:n för Project X, en organisation som tre av Akuma-spelarna tidigare representerade, ska ha ett aktivt bettingkonto och bettat på ett flertal av lagets matcher när de spelade för Project X. Dessutom ska han ha lagt ett korrekt bett på Akumas match Virtus.pro i EPIC League, den match där flest fuskanklagningar kommer ifrån.

ESIC skriver att detta kom genom Suspicious Betting Alert Network, SBAN, och menar att det finns anledning att tro att antingen matchfixing eller vadhållningsbedrägeri ska ha ägt rum. Då EPIC League inte är en medlem i ESIC så har ESIC inte kunnat gå vidare med sin egna utredning utan nu istället skickat detta vidare till Valve. De skriver dock att de rekommenderar ESIC-medlemmar att inte tillåta Akuma-spelarna, eller andra spelare med koppling till Oleksandr Shyshko, att delta i turneringar i nuläget.

En av Akuma-spelarna, Dmitry "SENSEI" Shvorak, valde att svara på ESICs uttalande via en Twittlonger där han skriver att spelarna inte har deltagit i någon typ av matchfixing. Dessutom skriver han att de inte kan vara ansvariga för deras före detta VD:s aktiviteter och att de är villiga att samarbete med ESIC om det blir någon utredning.

Tror du att Akuma fuskar?

1615 personer har röstat
2021-05-19 16:50
Sedan CS:GO släpptes för snart tio år sedan har det bjudits på en hel del fantastiska comebacks. I den här artikeln vill vi berätta om tre av de mest minnesvärda comebacksen i spelets historia.
2021-06-07 17:40
En av de bästa spelarna som någonsin rört Counter-Strike är Tommy "Potti" Ingemarsson. Han är grundaren till Ninjas in Pyjamas, Area Acadamy och Svenska Elitserien. Vi pratar om allt detta och mycket mer i vår exklusiva intervju med Potti.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..