×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

USA

Läckta ljudinspelningar bevisar matchfixing i CS — fem spelare avstängda

2
Fem stycken spelare har blivit avstängda från ESEA på grund av matchfixing. Detta efter att en ljudinspelning läckt mellan tre spelare som diskuterar två matcher som ska vara riggade. Detta kommer ut bara dagar efter det står klart att FBI utreder matchfixing i nordamerikansk CS:GO.
Under föregående veckan gick Ian Smith från ESIC ut med att FBI arbetar tillsammans med dem om matchfixing i nordamerikansk Counter-Strike. Nu har ytterligare information kommit ut just detta. Dust2.us har kommit över en ljudinspelning där spelare diskuterar hur de ska spela en läggmatch. Spelarna som diskuterar detta är tre stycken före detta Rebirth-spelare, Sebastian "retchy" Tropiano, Carson "nosraC" O'Reilly samt Kevin "4pack" Przypasniak.

I ljudinspelningen kan man höra hur spelarna diskutera två stycken olika matcher som dock aldrig spelades. Anledningen till detta ska ha varit då spelarna ska ha fått reda på att inspelningen av deras konversation fanns. I deras konversation hör man hur de pratar om matcher mot lagen Incognito och Russian Canadians. retchy berättar att matchen mot Russian Canadians ska ha varit planerad i över en vecka samt att motståndarlagets IGL, Alex "vek" Voynov, ska ha gått med på att köra "radar". Detta innebär att retchy och kompani skulle få vek:s radar streamad till dem för att kunna låtsas läsa motståndarnas spel fel.

Detta har nu lett till att ESEA har valt att stänga av fem stycken spelare som ska ha varit inblandade i detta. Detta fram till att ESIC:s utredning blivit färdigställd. Detta kommer att påverka slutspelet ESEA Premier i Nordamerika då fyra av de fem avstängda spelarna spelar i lag som deltar i slutspelet. Hela konversationen har blivit transkriberad och går att läsa på Dust2.us.

De avstängda spelarna
Sebastian "retchy" Tropiano
Alex "vek" Voynov
David "J0LZ" Jolin
Carson "nosraC" O'Reilly
Kevin "4pack" Przypasniak


Artikelbild: WESG

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..