×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

ACON

Besvikelsen: uddlöst NiP ute ur Katowice efter förnedrande förlust

1
Det gick inte som planerat för de svenska lagen i IEM Katowice 2021. Efter Fnatic:s tidiga uttåg låg hoppet hos NiP. Virtus Pro var dock minst sagt numret för stora för ninjorna, som nu får återhämta sig inför ESL Pro League som börjar den 8 mars.
Det blev inte många glädjeämnen för de svenska lagen under IEM Katowice 2021. Till skillnad från Fnatic, lyckades Nip i alla fall ta sig förbi Play-in, men väl i själva huvudturneringen gick det desto sämre. Under den första dagen åkte NiP rejält på nöten mot Furia Esports i upper bracket. Det skulle inte se mycket bättre ut under lördagen då man mötte Virtus.pro i lower bracket.

NiP gick sannolikt in med gott mod mot Virtus.Pro, eftersom de slog just Virtus.Pro under Play-in, som ledde upp till huvudturneringen. Det skulle dock bli andra bullar den här gången. Efter att Virtus.Pro vunnit pistolrundan och de efterföljande två rundorna på den inledande kartan Inferno, fick NiP ändå igång spelet och under en period av den första halvan av Inferno såg det faktiskt helt okej ut för svenskarna. Men så småningom vaknade Mareks "YEKINDAR" Gajinskis och Ali "Jame" Djami till liv för Virtus.Pro, och efter det var det bara utför för svensklaget. När Virtus.Pro spelade ct stod NiP totalt chanslösa, och förlorade kartan till slut med 9-16.

Den andra kartan blev mer eller mindre en upprepning av den första. NiP öppnade starkt på den andra kartan Overpass och efter vunnen pistolrunda lyckades de gå upp i en 5-0-ledning. Efter det blev det tvärstopp. Av de efterföljande 18 rundorna lyckades NiP endast vinna två. Virtus.Pro hade lekstuga med svenskarna den andra halvleken, och Virtus.Pro vann till slut Overpass med 16-7 och därmed matchen. NiP får nöja sig med en 13-16:e plats och 10 000 dollar i prispengar. Med detta är både NiP och Fnatic ute ur IEM Katowice 2021, och för bägge lagen är det ESL Pro League som står näst på tur, som går av stapeln den 8 mars.


6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..