×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

GeT_RiGhT lägger ner proffskarriären — satsar på streaming

1
Nu är det klart. En av de största legendarerna i Counter-Strikes historia har valt att avsluta sin proffskarriär. Det är ingen mindre än Christopher "GeT_RiGhT" Alesund som nu väljer att satsa på streaming.
Efter en lång tid av olika klipp på Twitter och teases har nu Christopher "GeT_RiGhT" Alesund offentliggjort sitt nästa steg i karriären. Han kommer att sluta som professionell CS:GO-spelare och istället fokusera på streaming. Han säger dock till HLTV att detta inte är en pension från CS utan mer en paus som kan leda in till det.

GeT_RiGhT startade sin CS-karriär redan 2007 i Begrip och blev snabbt sedd som en talangfull spelare. Han hoppade mellan olika lag ett par år men under 2009 satt karriären fart på riktigt. Detta när han anslöt sig till Fnatic och träffade där sin radarpartner, Patrik "f0rest" Lindberg. Tillsammans med Fnatic vann han turneringar som Intel Extreme Masters III, ESWC Cheonan och IEM IV. Karriären fortsatte efter det i SK-Gaming där han och f0rest fortsatte dominera tillsammans med vinster i turneringar som ESWC 2011, IEM VI och Dreamhack Summer 2011. Hans sågs redan då som en av de bästa spelarna i världen och placerade sig på andraplats i HLTV:s världsranking både 2010 och 2011.

När CS:GO kom ut var det f0rest och GeT_RiGhT som bytte över direkt. Detta tillsammans med Richard "Xizt" Landström från Fnatic samt de två Source-spelarna Adam "friberg" Friberg och Robin "Fifflaren" Johansson. Laget blev snabbt det bästa laget i världen med GeT_RiGhT som den bästa spelaren. TIllsammans vann de hela 87 raka kartor på LAN utan att förlora en enda. Allt låg bäddat för att de skulle vinna den första majorn men den förlorade dem mot Fnatic. NiP sågs dock fortfarande som ett av världens bästa lag under de första åren av CS:GO. Det tog sig till final i de fem första major-turneringarna och lyckades vinna en av dem, ESL One Cologne 2014.

GeT_RiGhT efter vinsten av ESL One Cologne 2014
GeT_RiGhT efter vinsten av ESL One Cologne 2014

Under de tidiga åren sågs GeT_RiGhT som den absolut bästa spelaren i världen. Detta visades också med hans två raka förstaplatser i HLTV:s top 20-ranking 2013 och 2014. Han placerade sig även på en elfteplats under 2015 samt 18-plats 2016. NiP föll av lite efter 2015 och var inte längre ett stabilt topp 3-lag i världen. De lyckades dock vinna ett par turneringar här och där som Dreamhack Masters Malmö 2016S, tarLadder i-League StarSeries Season 2 och deras två vinster vid IEM Okland 2016 och 2017.

2019 avslutades dock legendarens resa i Ninjas in Pyjamas. Efter sju år i samma lag fick nu GeT_RiGhT lämna och redan då börjades det ryktas om pensionering från Counter-Strike. Chockvändningen kom dock i början av 2020 när Dignitas offentliggjorde att de plockat upp hela den historiska NiP-femman. Det började bra för laget men när COVID-19 slog tid så blev det tuffare. Detta ledde till att GeT_RiGhT och Xizt blev bänkade. Det är där som GeT_RiGhTs Counter-Strike-historia tar slut. En legendarisk karriär med ett oslagbart rekord, en majorvinst och minst två år som världens bästa spelare.

2021-07-24 10:54
En supportspelare är vanligtvis inte den som får mest uppmärksamhet. I den här artikeln vill vi råda lite bot på detta och hylla tre av Sveriges bästa spelare att ha vid sin sida.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..