×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Drömbeskedet: Nästa major spelas i Stockholm

3
Det har inte arrangerats någon major för Counter-Strike: Global Offensive sedan Astralis vann i Berlin i september 2019. Detta såklart på grund av COVID-19. Nu är dock datumet för nästa major satt. Majorn som kommer att arrangeras av PGL blir dessutom extra spännande för alla svenska fans. Den kommer nämligen att hållas i Stockholm.
Det blev ingen major under 2020. Detta såklart på grund av den pågående pandemin. Det var tänkt att ESL skulle arrangera den första majorn för 2020 i Rio De Janeiro, Brasilien. Denna blev framflyttad på obestämd tid och det ser nu ut som att ESL har tappat äran i att arrangera nästa major. Istället är det PGL som kommer att hålla i nästa major, deras första sedan 2017.

Majorn kommer dessutom att vara extra rolig för alla svenska fans. Det är nämligen så att majorn kommer att spelas i Stockholm mellan 23 oktober och 7 november. Slutspelet av turneringen kommer precis som Dreamhack Masters Stockholm att avgöras i Globen med plats för runt 16 000 fans. PGL har dock varit extra tydliga med att turneringen endast kommer att hållas om det är säkert att hålla i liveevenemang då.

Detta kommer att bli den första majorn sedan 2019. Då var det Astralis som säkrade sin fjärde majorvinst under Starladder Berlin Major. Efter detta har det hållits i så kallade RMR-turneringar där lag har samlat ihop poäng för nästa major. Detta system kommer även att användas i för denna major. Om poängen kommer att börjas från noll eller fortsätta på de som är just nu är i denna stund oklart.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..