×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Esportal kan vara anledningen till att KRiMZ är VAC-bannad *

1
Det var många som blev chockade när den svenska superstjärnan Freddy "KRiMZ" Johansson under helgen fick en VAC-bann. Många spekulerade i att Fnatic-spelaren kan ha blivit hackad. Det kan dock finnas en annan anledning. Det kan bero på Esportals antifusk.
Under lördagen var det nog inte en enda haka som inte satt fastkilad i golvet bland CS:GO-fans. En av världens bästa spelare, Freddy "KRiMZ" Johansson, hade blivit VAC-bannad. Den svenska Fnatic-spelaren är fortfarande bannad och redan under samma dag kom ett par teorier om varför han hade blivit detta. De flesta av dessa involverade att spelaren skulle ha blivit hackad. En annan teori som blev mer och mer populär under lördagen samt söndagen var att det skulle kunna bero på Esportals antifusk.

Många som hade spelat på Esportal under helgen hade nämnligen blivit just VAC-bannade. Denna teori ser också ut att stämma. Esportal gick själva ut med ett uttalande under söndagen där de berättar att det tycks vara ett problem mellan deras antifuskklient och VAC. De ska ha kontaktat Valve direkt när de märkte detta. De säger att de hoppas att de kommer att kunna lösa på samma sätt som Valve gjorde med den asiatiska plattformen tidigare i oktober när deras antifusk och Trust Mode i CS:GO inte samarbetade.

Esportal skriver också att de tror att dessa VAC-banns inte ska ha varit på grund av något fusk. KRiMZ ska ha spelat på Esportal och hans bann kan bero på klienten. På grund av dessa problem har Esportal valt att stänga ner möjligheten att spela med klienten. Detta för att förebygga att någon annan blir bannad. De skriver att de har fortsatt kontakt med Valve med fokus på att få alla banns upphävda samt att antifusket i framtiden inte ska ha några problem med VAC.

*Uppdatering: KRiMZ VAC-bann verkar ha berott på Esportals antifusk som under samma helg gjort att många spelare blivit bannade. Detta problem har nu blivit löst och KRiMZ VAC-bann är nu borta.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..