×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ACON

Militären går före proffskarriären — supertalangen nästa att lämna Ence

1
Ence kommer med ännu ett chockbesked. Här om månaden avslöjade man att Jani "Aerial" Jussila går på sjukledigt, och nu har nästa spelare ur den ursprungliga femman kastat in handuken. Det här är Ence:s fall i ett nötskal.
Det blåser ordentligt i ENCE Esports-lägret. I början av fjolåret var de ett av världens hetaste lag med turneringssegrar, betryggande spel och en andra plats i Katowice majorn 2019. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess, men för att peka på ett beslut som satte den destruktiva bollen i rullning, var det när organisationen valde att ersätta den karismatiske Aleksi "Aleksib" Virolainen med Miikka "suNny" Kemppi.

Efter det har det bara gått utför för finländarna. Varken Aleksi "allu" Jalli eller suNny har lyckats axla rollen som igl, och lagets stjärnspelare har gått ner sig rejält utan Aleksib i laget. Första förändringen Ence valde att göra för att försöka få ordning på skeppet, var då man i april i år bestämde sig för att ersätta Sami "xseveN" Laasanen med vac-bannade ungtuppen Elias "Jamppi" Olkkonen. Med det uppstod problemet att de med Jamppi i laget inte kan delta i Valve-anordnade evenemang (läs: majors) och därav dök diskussionerna om en sexmannatrupp upp.

Resultaten har dock inte förbättras med Jamppi i laget under den pågående online-epoken. Det finns stunder av uppsving att peka på, som exempelvis gruppspelet av Esl Pro League Season 12, men utöver det har den negativa trenden fortsatt. I oktober kom finländarna till nästa vägskäl då Jani "Aerial" Jussila meddelade att han sjukskriver sig på obestämd tid, efter en period av utmattningssymtom. In istället kom relativt okände spelaren Joonas "doto" Forss från den näst största finska organisationen HAVU Gaming.

Som om detta inte vore nog, kom nu i november den senaste vändpunkten i det här farsliknande händelseförloppet. Deras unga stjärnspelare Jere "sergej" Salo väljer nu att bänka sig själv på obestämd tid efter en tid av bristande motivation, och han kommer istället att inleda sin militärtjänstgöring i januari 2021. Militärtjänstgöringen i Finland är obligatorisk och pågår i 6-12 månader, men det hade utan vidare funnits möjlighet att skjuta upp tjänstgöringen om den unge finländaren så hade velat. Som inledande lösning på det nya chockbeskedet, har Ence valt att ta in Tuomas "SADDYX" Louhimaa från SJ Gaming på lån, för att i alla fall spela DreamHack Masters Winter 2020 Europe som går av stapeln den 30 november.

Detta lämnar Ence nu med endast en spelare av den startfemma som förra våren var rankade tvåa i världen, vann mot Astralis i en bo3-final samt placerade sig på en andra plats i majorn våren 2019. På detta har de även varit tvungna att flytta före detta tränaren Slaava "Twista" Räsänen från tränarbänken till analytikerpostion, efter att han åkte fast för att ha utnyttjat "coach-buggen" och blivit bestraffad med en 15.75 månaders ban. Det är nu före detta Havu igl:n Eetu "sAw" Saha som tränar laget.

Hur det är möjligt att på så kort tid gå från toppen till botten är det nog många som frågar sig. Profilen Joona "natu" Leppänen som idag agerar Marketing Director för organisationen har tillsammans med sina kollegor i ledningen mycket funderande att göra. Ence fortsätter sin säsong den 30 november i DreamHack Winter 2020 Europe, då endast med allu ur den ursprungliga, nästan legendariska femman i laget. På onsdagen svarade natu så här på twitter på frågan om de kommer att berätta mera om vad som pågår bakom kulisserna i Ence:

"We are planning on content to talk about this stuff for sure. The team is bootcamping Monday 'till the end of DH Masters so we'll bring insight from there and I want to dedicate a podcast to talk about this in the very near future"

Man får helt enkelt vänta och se hur Ence:s CS:GO-lag förhåller sig till det som varit och till det som komma skall. Hur som helst fortsätter Ence sin säsong i slutet av månaden med sin nya uppställning. Men om uppförsbacken börjar närma sig sin kulmen för Ence, det kan bara tiden utvisa. Ence:s lag ser nu ut som följer.


ENCE Esports
FinlandAleksi "allu" Jalli
FinlandMiikka "suNny" Kemppi
FinlandElias "Jamppi" Olkkonen
FinlandJoonas "doto" Forss
FinlandTuomas "SADDYX" Louhimaa (på lån)

FinlandEetu "sAw" Saha (coach)
FinlandJani "Aerial" Jussila (bänkad)
FinlandJere "sergej" Salo (bänkad)


Bildkälla: Ence.gg

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..