×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Finland

Jamppi VAC-bannad — stämmer Valve

1
Det finska framtidslöftet Elias “Jamppi” Olkkonen stämmer Valve efter att ett konto kopplat till honom blivit VAC-bannat. Detta ska ha hindrat honom från att skriva på med OG och hela hans karriär har gått i stå.
År 2015 köpte Elias "Jamppi" Olkkonen en andra kopia av CS:GO för att en kompis till honom skulle kunna spela på ett lan de var på tillsammans. Kontot såldes därefter till kompisen som sedan gick och blev VAC-bannad. Jamppi kontaktade därefter Valve för att försöka få bort kopplingen till sitt namn från bannen. Valve svarade att det inte gick och att bannen därför kvarstår, detta gör att han inte kan delta i Valves turneringar, till exempel en major. Han väljer nu att stämma Valve enligt dokument som Dbltap tagit del av.

Stämningsansökan hävdar vidare att denna ban hindrat Jamppi att skriva på för OG. Organisationen tog istället in Mateusz "mantuu" Wilczewski som femte spelare i laget. Jamppi och hans företrädare försökte ett flertal gånger att kontakta Valve om ärendet men det blir ständigt ignorerat. Jamppi har efter detta försökt att få stöd av CSPPA (Counter-Strike Professional Player Association), men har blivit ignorerad. Jamppi har varit professionell CS-spelare sedan 2017, där han bland annat har spelat i lag som SJ Gaming men är nu inaktiv efter allt som hänt.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..