×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Major

Det blir ingen major i år — ESL One Rio ställs in

1
Det har länge varit frågetecken om vad som kommer att hända med ESL One Rio Major. Nu står det klart att den enda majorn som skulle spelas i år inte blir av. Detta innebär att 2020 blir det första året sedan 2012 som inte kommer att ha någon major.
Coronapandemin har gjort det omöjligt att hålla större publikevenemang i hela världen. Detta har slagit hårt på esporten och Counter-Strike som inte har haft ett arenaevenemang sedan IEM Katowice, som fick spelas utan publik. Ett ständigt frågetäcken har varit majorn som skulle starta om två månader. ESL och Valve har nu offentliggjort att det inte blir någon major i år.

Turneringen var först planerad att hållas i maj men på grund av COVID-19 sköts den upp till november och fick därmed en prispott på två miljoner dollar. Valve skriver nu att de inte kommer att sätta ett datum fören det är säkert att hålla en RMR-turnering på LAN. Dessa turneringar kommer att fortsätta spelas online för att hålla koll på hur lag presterar i de olika regionerna.

Under Counter-Strike: Global Offensives långa åtta år har hela 15 stycken majors arrangerats. Den första var under Dreamhack Winter 2013, cirka ett och ett halvt år efter att spelets släpptes. Med beskedet att ESL One Rio Major nu ställs innebär det att 2020 är det första året sedan 2012 som inte kommer att ha någon major. En otroligt tråkig nyhet för alla CS-fans.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..