×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Krönika

Krönika: "Ska majorn spelas online så vill jag inte ens ha någon major"

1
Coronapandemin har slagit hårt på hela sportvärlden och så är det även för esport. Inga LAN-turneringar spelas, allt har gått online och delats upp i olika regioner. Men om två månader ska majorn, ESL One Rio Major, starta. Vad händer med den egentligen? Valve måste börja snacka nu.
Tidigare under året meddelade Valve att de valt att ställa in höstmajorn och istället flytta ESL One Rio till just hösten. Detta på grund av COVID-19 som har gjort att alla LAN-turneringar blivit inställda. Men nu är det endast två månader kvar till att majorn ska starta och Coronapandemin har inte direkt lagt sig. Men precis som med mycket så är Valve helt tysta nu. De måste verkligen förklara om majorn faktiskt kommer att hända eller inte.

Det finns ett par olika alternativ för hur majorn kan spelas. I Rainbow Six Siege har de kört på med sina majors online och uppdelade i regioner. Men det är också viktigt att komma ihåg att de har något som är större än majors, Six Invitational. The International i Dota 2 har också skjutits upp. De har inte ens satt något datum men redan i april sa de att turneringen kanske inte skulle spelas före 2021. De som har satsat hårdast är nog Riot Games med Worlds för League of Legends. De har meddelat om att de kommer att köra turneringen på plats i Kina och att de kanske kommer att ha publik.

Men hur går det för Counter-Strike då? Som vanligt är det väldigt tyst från Valves sida. De senaste de nämnde om majorn var att de sköt upp den, detta var i mars. Så vad ska Valve göra egentligen? Jag hoppas verkligen att de förstår att de inte kan spela den online. Det tar bort all prestige om det är fyra-fem stycken olika regioner som har varsin major. Det kommer aldrig gå att räkna en majorvinst som har hänt online. Ska majorn spelas online så vill jag inte ens ha någon major.

Skulle coldzeras AWP-runda vara lika minnesvärd utan publikljudet?

Men det är ändå två månader kvar, Brasilien kanske hinner bättra sig till det? Absolut så finns ju fortfarande den chansen men Brasilien är ett av de värst drabbade länderna och kurvan har inte direkt gått ner på senaste. Då måste man också komma ihåg att andra länder har egna reserestriktioner. Om det är så att vi kanske saknar ett lag eller ett par spelare från olika lag så försvinner lite av glöden också. Ingen kommer att räkna en major lika högt om två starka lag saknade en spelare var.

Om man kör på Riot Games idé och kör på men väldigt stängt så kommer fortfarande det sista problemet att stämma. Så vad ska Valve egentligen göra? Om det inte kommer något mirakelvaccin så tror jag tyvärr inte att det finns så mycket att göra. Om det inte kommer att vara på LAN och om det inte finns någon publik, är det ens värt att ha en major? I mitt tycke nej. Jag tror att vi måste acceptera att det troligtvis inte kommer att bli en major i år. Men det jobbigaste i den här situationen är återigen Valves tystnad. Det är bara två månader kvar Valve, nu måste ni säga något.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..