×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sponsrat inlägg

Vem är hampus? — allt du behöver veta om NiPs nya IGL

2
Under förra veckan gick Ninjas in Pyjamas med en nyhet som gjorde de flesta förvånade. De har valt att bänka Jonas "Lekr0" Olofsson och istället plocka in Hampus "hampus" Poser. Men vem är egentligen Ninjornas nya IGL? Här är allt du behöver veta om hampus.
Artikeln presenteras i samarbete med Estrella


Ninjas in Pyjamas har under den senaste tiden sett starkare och starkare ut. Under ESL One: Road to Rio så placerade sig på en andraplats i gruppspelet men föll tillslut i gruppspelet efter två olidligt jämna matcher mot Faze Clan och Team Vitality. Trots de imponerande resultaten så har de nu valt att bänka sin IGL Jonas "Lekr0" Olofsson för att istället plocka upp Hampus "hampus" Poser. De flesta känner nog igen hampus från hans tid i Gamerlegion men han har haft en lång och spännande karriär innan detta. Han började dyka upp på den svenska radarn redan under 2015 med laget trepunktnoll. Detta var främst i King of Nordic där laget fyra omgångar. Under 2016 så började hampus synas mer och mer, detta var främst med mixlag som TzatzikiKlubben och vinkelparty. Med just vinkelparty lyckades han ta sig till slutspelet av Yoggi Yalla Cup men föll i i kvartsfinalen mot laget som vann turneringen, Mixbanan.

Efter perioderna med dessa mixlag så gick hampus med i laget Passions som senare blev akademilaget för Epsilon, Epsilon Hype. Det blev dock ingen speciell succé i Epsilon Hype. De vann ett par onlinekval men efter sex månader splittrades laget och hampus återvände till passions i mars 2017. Laget fortsatte imponera på många och de blev tillslut upplockade av Red Reserve i maj samma år. Laget imponerade stundtals och kunde till och med placera sig på en andraplats under Dreamhack Open Valencia. En månad tidigare hade dock laget valt att släppa på en spelare som hampus spelat med i många år, Aron "xajdish" Fredriksson, för att plocka upp Mikail "Maikelele" Bill. I augusti valde hampus att lämna och passions återuppstod ännu en gång.

hampus under Dreamhack Valencia. Bild: Adela Sznajder/Dreamhack
hampus under Dreamhack Valencia. Bild: Adela Sznajder/Dreamhack

I denna upplaga av passions så spelade hampus tillsammans med hans nuvarande lagkamrat Tim "nawwk" Jonasson för första gången. Det blev dock ingen lång period med laget utan nawwk, tillsammans med Jonatan "Devilwalk" Lundberg, lämnade efter endast en månad tillsammans. Laget plockade då upp den unga talangen Ludvig "Brollan" Brolin. Men precis som i hela historien av passions så blev det inte långvarigt. Brollan samt hampus blev kort därefter, i december, upplockade av Godsent för att sluta upp med ytterligare en av hampus nuvarande lagkamrater, Simon "twist" Eliasson. Innan detta hann dock hampus även vinna en turneringen med ännu en av hans nuvarande lagkamrater, Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora. Turneringen var Ownit CS:GO Challenge som hampus och Plopski vann tillsammans med Brollan, Hugo "HugoXD" Hallgren och Felix "FELLPA" Hedlund under namnet Tzatziki.deg.

Det blev tuff start för det nya Godsent-laget som nu bestod av hampus, Brollan, twist, Joakim "disco doplan" Gidetun och Fredrik "freddieb" Buö. I mars 2018 så visade de dock för första gången bevis på starkt spel. Under WESG så lyckades de ta sig förbi båda gruppspelen och tog sig till slutspel. I kvartsfinalen förlorade dock en jämn match mot de slutliga silvermedaljörerna Space Soldiers. Laget under hampus ledning började nu få ögonpar på sig och redan en månad senare var det dags för lagets första turneringsvinst. Trots en förlust i gruppspelet av Qi Invitational så kunde de ta sig hela vägen till final och även vinna turneringen. Därmed säkrade de prissumman på 47 000 dollar.

hampus med en riktigt snygg clutch mot Tyloo

Nästa slutspelsplats blev under Dreamhack Open Tours en månad senare, de föll dock i semifinalen. Laget fortsatte imponera men lika bra gick det inte för organisationen. Godsent valde att avsluta sin verksamhet och sålde istället laget till Red Reserve. Första LAN-turneringen under den nya fanan blev Dreamhack Open Summer 2018. Det blev dock ingen succé för det svenska laget som fick lämna turneringen utan att vinna en match. Det blev inte heller något slutspel i Montreal tre månader senare. Det var nu tydligt att laget inte var lika starka som när de spelade för Godsent. Det hjälpte inte heller när de tappade två av sina spelare, twist och superstjärnan Brollan, till Fnatic.

Efter detta började laget byta spelare lite hela tiden och resultaten var inte lovande. Tillslut så lämnade spelare efter spelare och även hampus lämnade laget i början av 2019 efter ungefär en månad på bänken. Han kunde kort efter detta ses spela med den internationella satsningen Uruguay som kort därefter plockades upp av Gamerlegion. Med i laget fanns Adil "ScreaM" Benrlitom, Kévin "Ex6TenZ" Droolans, Kevin "HS" Tarn samt AWP-stjärnan nawwk.

Gamerlegion blev ett av Europas mest spännande lag. Bild: Good Game League
Gamerlegion blev ett av Europas mest spännande lag. Bild: Good Game League

Laget började imponera direkt och trots två stycken mindre bra prestationer under mindre LAN-turneringar såg de ut att kunna bli ett starkt lag. Det första imponerande resultatet kom under Moche XL Esports 2019 där de placerade sig på en andraplats efter att ha slagit Furia Esports i semifinalen. Redan samma månad spelade de även ett kval till GG League 2019 som spelades på LAN i Kielce, Polen. De lyckades vinna hela turneringen och säkrade en plats i huvudturneringen trots att de spelade med en inhoppare. Det var Ex6TenZ som missade turneringen och kort därefter plockade de upp Dennis "dennis" Edman. Det första bytet som gjorde laget mer och mer svenskt.

Laget fortsatte spela hyfsat. De lyckades placera sig bra i många onlineturneringar och kval men verkade ofta falla på målsnöret. I september hade de nu gjort laget helsvenskt genom att plocka upp Fredrik "freddieb" Buö och Alfred "RuStY" Karlsson. Det såg nu ut som att det fanns ett lag med både lovande talanger och rutinerade spelare som Sveriges tredje bästa lag. I början av 2020 så tappade de dock sin AWP-spelare nawwk till Ninjas in Pyjamas och tog istället in William "draken" Sundin. Men laget såg fortfarande starka ut och vann online-turneringen CMD368 Championship. Något som laget dock inte klarade var att kvala sig vidare till den europeiska minorn, trots att de spelat en otroligt jämn match mot Dignitas i det första kvalet.

De valde den 11 mars att plocka upp den tidigare 1.6-stjärnan Rasmus "Gux" Ståhl som coach men det fanns inte mycket kvar att coacha. Endast nio dagar senare valde laget att släppa tre av sina spelare och placera RuStY och hampus på bänken. Där har hampus suttit fram till nu när han har gått med i Ninjas in Pyjamas. Han återförenas där med nawwk som han spelade med i Gamerlegion, twist som han spelade med i Godsent och Red Reserve samt Plopski som han vann Ownit CS:GO Challenge med.

Artikeln presenteras i samarbete med Estrella
Artikeln presenteras i samarbete med Estrella

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..