×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Norge

Vem är hallzerk? — Allt du behöver veta om nya Dignitas-spelaren

2
Det legendariska laget som tidigare representerat Ninjas in Pyjamas är tillbaka. Hela originalfemman kommer att representera organisationen men Robin "Fifflaren" Johansson kommer att agera coach. Istället kommer Håkon "Hallzerk" Fjærli ta plats i laget. Men vem är egentligen det? Är är allt du behöver veta om den norska AWP-spelaren.
Under tisdagen offentliggjorde Dignitas sitt nya lag i Counter-Strike: Global Offensive. Det var inte många som blev förvånade när de såg spelarna i laget. Ända sedan november 2019 har det ryktats om att de var påväg att plocka upp det legendariska laget som dominerade CS:GO i början av spelet. Det blev dock en ny spelare i laget, norska Håkon "Hallzerk" Fjærli.

Det är inte många som vet mycket om den norska 19-åringen. Vissa kanske känner igen hans nick dock. Det finns nämligen än annan norsk spelare som har ett väldigt likt nick, Martin "hellzERk" Solbakken. Detta är nämligen hallzerks storebror. Han spelade under 1.6 i lag som Lions tillsammans med spelare som Karl-William "kalle" Haraldsen och Tommy "tacky" Mosgaard.

hallzerks storebror hellzERk med en snygg runda under 1.6

Lillebror hallzerk å andra sidan syntes inte till i scenen förrän CS:GO. Efter att ha spelat i ett gäng mixar och mindre lag för turneringar som King of Nordic under 2015 och 2016 så hittade han sitt första riktiga lag under 2017, BX3. Han blev dock inte långvarig i projektet utan fick lämna efter endast ett par månader. Han syntes dock fortfarande spelas med både norska och svenska mixar. Till exempel TzatzikiKlubben med spelare som Hampus "hampus" Poser och Alfred "RuStY" Karlsson för Yoggi Yalla Cup 2017.

Efter en kort period tillsammans med laget zoctai så återvände han dock till BX3 under augusti 2017. Han blev kvar i laget under resten av året och lyckades vinna sin första lite större turnering, Telenorligaen höstsäsong 2017. Han fick dock lämna laget ännu en gång i början av 2018 när de gjorde om organisationen till Nordavind.

Efter blev det återigen en tur med svenska spelare för norrmannen. Han började spela med laget som gick under namnet Dreamchasers och icsu. Med i laget var Aron "xajdish" Fredriksson som han tidigare spelet med i TzatzikiKlubben, Joel "emilio" Mako, Haris "H4RR3" Hadzic samt hans brors gamla lagkamrat Karl-William "kalle" Haraldsen. Det blev dock endast tre månader tillsammans med detta laget innan han återvände till sitt gamla lag som nu gick under namnet Nordavind.

Det blev en rätt så stökig period i laget. De lyckades vinna en stor del onlinekval men när de väl ställdes mot lag med lite mer rutin så föll de platt. Trots att de av många sågs som Norges bästa lag så lyckades de inte ens vinna Telenorligaen. Under hela denna perioden gjorde laget mycket spelarförändringar fram och tillbaka men hallzerk blev kvar.

Mellan januari och mars 2019 såg framtiden för laget otroligt oklar ut. De började nu tappa spelare och det såg ut som en drastisk ändring behövdes. Det var också just detta som hände. I mars plockade de upp fyra nya spelare, Ruben "RUBINO" Villarroel, Jorgen "cromen" Robertsen, Haakon "Radifaction" Tholo och Jesper "tenzki" Plougmann. Den enda spelaren som var kvar från de gamla laget var AWP-spelaren hallzerk.

Det är med sin AWP som hallzerk har fått många att tappa hakan

Detta skulle vara Norges stora satsning. Ett lag med tre rutinerade spelare och två unga stjärnskott. Det blev dock ingen Askungenhistoria för det norska "superlaget". De presterade absolut bättre än det tidigare laget men inte till den nivån som många förväntade sig med denna linan. De lyckades dock faktiskt vinna en större onlineturnering, LOOT.BET Smack My Beach Cup. Året avslutades dessutom med att kvala upp till MDL efter en strålande säsong i ESEA Advanced.

I slutet av året hade dock redan ryktena om det nya Dignitas-laget börjat cirkulera och hallzerk var en av spelare som verkade ansluta sig till laget. Detta var till mångas förvåning, fyra gamla NiP-spelare och en ung norrman. Under tiden i Nordavind var dock hallzerk stjärnan som lyste starkast, speciellt med sin AWP. Han satt ofta på toppen av scoreboarden och har under sin karriär en Hltv-rating på 1.19.

Han antar nu AWP-rollen i Dignitas, ett lag med de fyra NiP-legendarerna Christopher "GeT_RiGhT" Alesund, Patrik "f0rest" Lindberg, Adam "friberg" Friberg och Richard "Xizt" Landström. Efter att Robin "Fifflaren" Johansson, som nu är coach för laget, lämnade under 2014 var det alltid en stabil AWP-spelare som de resterande spelarna letade efter. Nu har de också hittat det, tre år efter de alla spelade tillsammans, i en ny organisation.

En rolig fakta är också att hallzerk är den spelare som har den längsta winstreaken på Faceit någonsin. Mellan 16 juli och 24 oktober 2018 förlorade AWP-spelaren inte en enda match. Han lyckades under den tiden spela hela 136 matcher och vann varenda en av dem.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..