×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Major

Historiskt ögonblick vid major-vinst — oavsett vinnare

2
Oavsett vem som vinner Starladder Berlin Major 2019 så har de minst sagt en historia att berätta. Team Liquid kan fulländat sin era, Astralis kan ta rekord och en Ninjas in Pyjamas-spelare kan avsluta sin stint med laget på topp.
Starladder Berlin Major 2019 närmar sig och förhandsfavoriterna ser ut att vara Team Liquid, med tanke på deras senaste prestationer. En Reddit-användare kom fram till att oavsett vem som vinner majorn så kommer det att vara en historisk vinst på ett eller annat sätt. Fragbite har läst listan och modifierat den en aning för att ge en rättvis och klar bild av vad som väntar.

Team Liquid

Vinner Liquid den kommande majorn så kommer det inte bara vara Nordamerikas andra majorvinst utan enligt många en äkta sådan. Sedan Cloud9 vann den första majorn för nordamerikansk del har många ifrågasatt om det var en "fluke" vilket innebär att Liquid kan visa att Nordamerika är att räkna med — på riktigt. En vinst hade dessutom fulländat Liquid-eran.

Astralis

Astralis har sedan tidigare tre majorvinster, ett rekord de delar med svenska Fnatic. Om den danska femman vinner den tyska majorn skulle de gå om Fnatic och ta ett nytt rekord på hela fyra vinster i major-sammanhang. Det hade även gjort att "Blastralis" hade lagts på hyllan.


Team Vitality

Inte nog med att en vinst till Vitality hade inneburit att den franska scenen officiellt hade gjort comeback, så hade vinsten inneburit att Nathan "NBK" Schmitt gör Astralis och Fnatic sällskap i rekord-poolen över antalet vunna majorvinster. Han har tidigare vunnit två majorturneringar, en tillsammans med LDLC och en under Envyus fana.

ENCE Esports

EZ4ENCE blir utan tvekan verklighet och fullbordad vid vinst. Dessutom skulle en vinst i Tyskland innebära att ENCE säkrar Finlands första majorvinst.

NRG Esports

NRG-vinst skulle innebära att Tarik "tarik" Celik vinner sin andra majorturnering för Nordamerika. Dessutom skulle Cvetelin "CeRq" Dimitrov vara den första bulgariska spelaren som vunnit en major. Sen kan man inte sopa under mattan att det hade varit ett minst sagt oväntad lag att säkra Nordamerikas andra majorvinst.

Mousesports

De som tvivlat på Mousesports val att göra om sin femma hade knappast gjort det om laget kammade hem en major. Dessutom skulle Finn "karrigan" Andersen vid vinst kunna bevisa att han fortfarande är tillräckligt bra och i och med det skickat ett "f*ck you" till Faze som ersatte honom .

Faze Clan

Kan det vara Faze Clans tur? De föll mot Cloud9 i Boston, USA, men detta hade gjort att Faze äntligen kunde bryta sig loss. Det hade varit den första majorvinsten för några av världens bästa spelare; Nikola "NiKo" Kovač, Ladislav "GuardiaN" Kovács och Håvard "rain" Nygaard samtidigt som det hade verkat som ett sista "hurra" för Olof "olofmeister" Kajbjer och Filip "Neo" Kubski som i och med vinst hade visat att de fortfarande har det i sig.


Ninjas in Pyjamas

En av Sveriges, och världens, mest älskade CS-spelare kommer att lämna sin roll som spelare efter majorn. Men innan han gör det har Christopher "GeT_RiGhT" Alesund lovat fansen att han kommer att avsluta tiden som ninja på topp. Och vad är mer "på topp" än en majorvinst? I ett uttalande via sin stream har GeT_RiGht sagt att han kommer att gå i pension vid majorvinst.

Made in Brazil

En brasiliansk vinst hade säkrat lagets tredje majorvinst, vilket skulle innebära att de gör Astralis och Fnatic sällskap i majorvinst-toppen. Det hade även inneburit att laget vunnit tre majorturneringar under tre olika organisationer; Luminosity Gaming, SK Gaming och Made in Brazil. De hade dessutom kunnat visa att de klarar sig utan stjärnan Marcelo "coldzera" David och oväntat nog vunnit en major tillsammans med sin coach.

Renegades

Vinst till Renegades hade gått till historien som Australiens första majorvinst. Dessutom hade Joakim "jkaem" Myrbostad varit den första norska spelaren som säkrat en major.

Alla andra

För alla andra lag som inte är listade ovan, men som är listade bland de deltagande majorlagen, hade en vinst inneburit en klassisk "underdog story". Ett oväntat lag hade gått från botten till toppen inom loppet av en turnering och det hade med största säkerlikhet förändrat samtliga spelares liv. En sådan historia kunde man bland annat se under PGL Major Krakow där Gambit Esports vann finalen över Immortals, då betraktades dessutom båda finallagen som "underdogs".

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..