×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

LBS vinner Gymnasieligan över Grillska Eskilstuna

1
Sveriges bästa gymnasielag har korats och LBS stoltserar efter helgens Birdie-finaler med titeln. Laget vann finalen med 2-0, 16-8 på Overpass och 16-10 på Inferno, över Grillska Gymnasiet Eskilstuna.
Birdie 2019 stoltserade med ett flertal turneringar under helgen, där bland Gymnasieligans vårterminsfinaler som ställde Sveriges åtta bästa gymnasielag mot varandra. Resan tog dessvärre slut tidigt för Thomasgymnasiet Strängnäs och Hultsfred Gymnasium som båda åkte ut efter två spelade matcher. Lyckan var inte heller på NTI Gymnasiet Umeås eller LBS Tvås sida då de var näst på tur att falla ur turneringen innan den gick över till slutspelsfasen.

Slutspelet började i semifinalerna där Ebersteinska Norrköping ställdes mot Grillska Gymnasiet Eskilstuna, en match som slutade 2-0 till de sistnämnda. Grillska hade två slutspelsklara lag där det andra, Grillska Gymnasiet Örebro, fick lov att möta LBS Ett i den andra semifinalen. Även denna match slutade 2-0 men det var LBS som visade sig starkast av de två.

I finalen på Birdie ställdes Grillska Gymnasiet Eskilstuna mot LBS. Bildkälla: Publiclir
I finalen på Birdie ställdes Grillska Gymnasiet Eskilstuna mot LBS Varberg. Bildkälla: Publiclir

Näst upp var finalen där Grillska Gymnasiet Eskilstuna mötte LBS, ett möte som skedde redan i gruppspelsfasen där LBS som vinnande ur vilket innebar chans för revansch för den Eskilstuna-baserade skolan. Finalen inleddes på Overpass där LBS vann med övertygande 16-8. Näst på tur var Inferno och, trots Olle "olle" Grundströms clutch som såg ut att ge Grillska en chans, var det LBS som kunde stänga kartan med 16-10 för att säkra vårterminens titel. Laget vände hem med 10 000 kronor att dela på samt 10 000 kronor till klasskassan.

Gymnasieligan Vårterminen 2019
1. Sverige LBS Ett (Blandfers, SHiNE, lolz1e, LNZ, hechtikal) — 20 000 kronor
2. Sverige Grillska Gymnasiet Eskilstuna (bq, Wajken, Maeyra, isak, olle) — 5 000 kronor
3-4. Sverige Ebersteinska Norrköping (LolipopXuZ, Clearso, Raven, Mahki, Graff)
3-4. Sverige Grillska Gymnasiet Örebro (Cypezz, Heedish, Ludwiig1, adnn, galen)
5-6. Sverige LBS Två (Smokey, Hurrmano, Twix, Lexa, najko)
5-6. Sverige NTI Gymnasiet Umeå (Logic, Wakke, Pupcake, SAZiZ, Glew)
7-8. Sverige Thomasgymnasiet Strängnäs (Snabel, Ax3lsson, Fizk, Haempp, Banditen19)
7-8. Sverige Hultsfred Gymnasium (LORD, Treckiz, Ro1f, OfficialMP, Zutt)

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..