×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

HeatoN om att lämna NiP: ”Jag tyckte att det var bättre”

1
Emil "HeatoN" Christensen har i det tysta lämnat sitt ansvar i Ninjas in Pyjamas och äger nu endast en procent av bolaget. Enligt organistionens VD Hicham Chahine behöver NiP någon med rätt kompetens i styrelsen.
Måndagsmorgonen bjöd på nyheter kring Emil "HeatoN" Christensens involvering i Ninjas in Pyjamas. I samtal med Breakit har han, tillsammans med organisationens VD Hicham Chahine, förklarat hur situationen ser ut och avslöjat hur stor andel av företaget den legendariska 1.6-spelaren egentligen äger.

I oktober kunde NiP meddela att HeatoN lämnade sin roll som ambassadör för organisationen, men han skulle trots allt vara djupt involverad i styrelsen. Det visar sig nu att den 34 år gamla profilen även lämnat detta uppdrag bakom sig och att han numera endast äger en procent av sitt gamla bolag.

Han är inte lika involverad längre. När man går in i den fas som vi gör nu så ska man ha rätt kompetens. En bakgrund inom media, tech och erfarenhet från att växa bolag. Vi behöver en annan kompetens och det arbetet börjar i styrelsearbetet, säger Hicham Chahine till Breakit.

HeatoN menar att det är det bättre att lämna styrelsearbetet till någon som kan det och som aktivt kan fokusera på bolaget. Detta är bättre istället för att han ska komma in då och då eftersom han har en hel del andra uppdrag på sitt bord.

Nu expanderar organisationen och bolaget en hel del, inte nog med att Counter-Strike: Global Offensive-laget lyckats säkra en majorplats för första gången på flera år så flyttar Ninjas in Pyjamas snart in i sina nya lokaler på Södermalm i Stockholm. Allt detta trots att bolagsverkets värdering av bolaget stött på en oväntad vändning. 2016 värderades NiP till 105 miljoner kronor och två år senare, 2018, värderas det till cirka 40 miljoner.

Det har skett en transaktion nu under 2019 som värdesätter bolaget betydligt högre. Vi har haft en bra start 2019 med positiva framtidsutsikter och god tillväxt, vilket värdesätter bolaget på samma nivåer som andra ledande företag inom esport i Europa, förklarar Hicham.

Han förklarar närmare, eftersom de satsar stenhårt på sina lag varav ett redan håller på att etableras i Brasilien, så kommer kostnaderna inom bolaget att öka. De väntas även rekrytera nya anställda och nya spelare under det pågående året. Men går allt som väntat så ser framtiden ljus ut för ninjorna, liksom deras dotterbolag Xtrfy då fokuset har förflyttats från Sverige och Norden till en global marknad. De vill även vara bland de ledande esportbolagen inom 10 år då branschen väntas vara större än någonsin.
2020-06-02 13:11
Under förra veckan gick Ninjas in Pyjamas med en nyhet som gjorde de flesta förvånade. De har valt att bänka Jonas "Lekr0" Olofsson och istället plocka in Hampus "hampus" Poser. Men vem är egentligen Ninjornas nya IGL? Här är allt du behöver veta om hampus.
2020-05-30 19:25
I vårt andra avsnitt av En Sub Med så pratar vi med en av Sveriges nya stjärnspelare, Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora från Ninjas in Pyjamas. I intervjun går vi igenom Plopskis karriär från mixlag till just Ninjas in Pyjamas. Vi pratar även om hur han var ett fan som gick till att spela i sitt favoritlag, lagets form just nu och mycket mycket mer.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..