×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Bugexploit skakar majordeltagarna

1
En bugg i Counter-Strike: Global Offensive skapar problematik för majordeltagarna inför IEM Katowice 2019. Buggen, som gör att motståndare syns på kartan, har visat sig användas av professionella spelare i det tysta.
Bara timmar innan den första riktiga delen av IEM Katowice 2019 går av stapeln i Polen har flera professionella spelare tagit till Twitter för att kommentera på en smoke-bugg i Counter-Strike: Global Offensive. Buggen ligger i att motståndare kan visas på radarn när smokes håller på att fade:a, en bugg som funnits i många år och är väl känd. Något som framkommit är dock att spelare använt sig av buggen på ett osportsligt vis genom att "toggla" mellan vanlig och inzoomad radar. De använder alltså en knapp för att zooma in på radarn och kan därför se exakt var de ska skjuta genom smokes när buggen uppstår. Se hur det fungerar i klippet ovan där Christopher "GeT_RiGhT" Alesund använder sig av buggen under en stream.

En av spelarna som lyft problematiken bakom buggen är Epitácio "TACO" de Melo, Made in Brazil, som öppet bad ESL att banna användning av buggen under Katowice-majorn. Under en het konversation blev Fnatic utpekade som "fuskare" då de, enligt en användare, använde sig av buggen för flera år sedan i majorsammanhang. Jesper "JW" Wecksell påpekade då att han fick reda på att buggen användes för en månad sedan och att han direkt gick ut till andra spelare med information kring det hela.

Den populära analytikern Chad "SPUNJ" Burchill föreslog att helt enkelt ta bort möjligheten att se motståndare på radarn. Detta skulle, enligt den australiska profilen, vara en enkel lösning då det dessutom hade ökat vikten av god kommunikation inom ett lag. Detta är en idé som även Ninjas in Pyjamas Fredrik "REZ" Sterner står bakom.

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..