×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Godsent, Astralis, Heroic påverkas av ny Valve-regel

1
Faceit och Valve har offentliggjort en ny regel inför kommande majorturneringar. Regelförändringarna hindrar lag från att delta i turneringarna om de ägs av samma part, det vill säga att bland andra svenska Godsent ligger i riskzonen.
Valve har släppt en uppdaterad version av regelboken för turneringar inom Counter-Strike: Global Offensive som arrangeras under deras vingar, det vill säga majorturneringar. I uppdateringen följer Valve i WESA:s fotspår genom att sätta stopp för att flera lag och organisationer ska kunna ägas av samma person eller företag. Regeln kommer att sättas i kraft från och med den första kvalomgången och sträcka sig genom hela majorcykeln. Följs inte regeln riskerar lagen att bli diskvalificerade.

"Lag och spelare ska inte ha något finansiellt intresse i framgångarna hos ett annat lag som de ställs mot", står det i regelboken.

Bland lagen som blir direkt påverkade av införandet av regeln finns Godsent, Heroic och Astralis som alla ägs av Rfrsh Entertainment. Även Pro100 står i riskzonen då Natus Vincere-spelaren Danylo "Zeus" Teslenko har anknytningar till laget. Lagen har till och med den första kvalomgången att klippa samtliga anknytningar.

Inför PGL Major Krakow tvingades Fnatic placera sitt akademilag under ett annat namn, men först när det var dags för minorturneringen då de fick lov att spela kvalet under Fnatics fana. Nu kan alltså lagen inte ens följa detta exempel, utan de får inte ha några anknytningar alls till varandra inför kommande majorturneringar.

Faceits Michele Attisani menar att det är Valves regel, inte Faceits
hltv.org
Rfrsh Entertainment ser över alternativen
unikrn.com

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..