×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

USA

Team Liquid vinner cs_summit 2 — slår Cloud9 med 3-2 i kartor

1
Efter tre vunna kartor står Team Liquid som vinnare av cs_summit 2 över de regerande majormästarna i Cloud9. Nick "nitr0" Cannella sa efter vinsten att det var deras första turneringsvinst som ett faktiskt lag.
Cloud9 hade redan en kartvinst per automatik när de gick in i cs_summit 2-finalen mot Team Liquid, då de kommit direkt från det övre slutspelsträdet, vilket satte extra press på utmanarna. Den första kartan som spelades var Train som Liquid öppnade med storhet. En 1vs2-clutch från Nick "nitr0" Cannella skapade ett momentum för laget som gav dem en massiv ledning på 6-0 innan Cloud9 tog sig in i matchen. Vid halvtid hade dock de regerande majormästarna hunnit ikapp, men Liquid stängde halvan med 8-7. Jake "Stewie2k" Yip och hans lagkamrater vann kartans andra pistolrunda och kunde snart ta ledningen för första gången under kartans gång. De tog sig till matchpunkt, men Liquid slog tillbaka och tog den till övertid. En övertid Liquid kom levande ur med 19-17.

Nästa karta var Mirage där det var Cloud9s tur att ta en tidig ledning med 5-0 som anfallare. Trots allt slog Lucas "steel" Lopes lag till hårt mot sina motståndare och vid sidbytet ledde Liquid med 9-6. Detta var ett momentum de tog med sig in i andra halvan där deras senaste förvärv, Keith "NAF" Markovic, vann en 1vs2-situation. Fyra snabba från Tarik "tarik" Celik gav Cloud9 andrum, men det var inte nog då Liquid än en gång kom ut som vinnare, denna gång med 16-8.

Cache började även den bra för Liquid när de säkrade den första pistolrundan, men tre snabba Deagle-frags från Yip placerade Cloud9 på resultattavlan. Därefter fortsatte laget att samla rundor fram tills halvans sista, som Liquid vann för att byta sida med ett underläge på 2-13. Trots djärva försök kunde Liquid inte avsluta matchen med tre raka kartvinster, utan Yip och Will "RUSH" Wierzba clutchade Cloud9 till en fjärde karta.

Den avgörande kartan var Overpass där Lopes mannar vann de två inledande rundorna. Wierzba fick tre frags efter ett påtvingat köp vilket var början på en period av rundbyte, det vill säga att rundorna gick fram och tillbaka tills halvtidssignalen löd. Liquid stod då som vinnare av halvan med 9-6. Yip och hans lagkamrater visade vad de gick för genom att stoppa sina motståndares B-execution i kartans andra pistolrundan, detta tack vare en hjälteinsats från Wierzba. Snart kunde Cloud9 kvittera 9-9 och matchen kunde gå till vilket lag som helst. Liquid fick kontroll över sin ekonomi och, mycket tack vare Markovic, kunde de stänga kartan med 16-10. Detta innebär att Liquid står som vinnare av den andra upplagan av cs_summit och, i Cannellas egna ord, deras första vinst som ett lag.


Slutplaceringar och prisfördelning

1. Team Liquid — 63 750 dollar (cirka 550 820 kronor)
2. Cloud9 — 33 750 dollar (cirka 273 080 kronor)
3. SK Gaming — 19 500 dollar (cirka 157 780 kronor)
4. Heroic — 15 000 dollar (cirka 121 370 kronor)
5-6. North — 5 250 dollar (cirka 42 480 kronor)
5-6. Torqued — 5 250 dollar (cirka 42 480 kronor)
7-8. Ninjas in Pyjamas — 3 750 dollar (cirka 30 340 kronor)
7-8. Vega Squadron— 3 750 dollar (cirka 30 340 kronor)


Artikelbild: Beyond the Summit

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..