×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

USA

Tittarguide: Så slutade cs_summit 2 — samtliga resultat

1
Spelarfavoriten Beyond The Summit är tillbaka med en ny upplaga av CS:GO-turneringen cs_summit. Åtta lag, däribland svenska Ninjas in Pyjamas, är på plats i "Summit House" i Los Angeles, USA, för att göra upp om titeln.
Den avslappande, och av spelarna hyllade, turneringen cs_summit är tillbaka med en ny upplaga. Åtta lag gör upp om en prispott på 150 000 dollar. Det blir fyra dagar fullspäckade med vad som förhoppningsvis blir riktigt underhållande matcher. Om inte annat kan vi nog utgå från att själva sändningen kommer att roa.

Hälften av de deltagande lagen fanns med under den första upplagan av turneringen som avgjordes under den andra halvan av april i fjol. Ett utav dessa, SK Gaming, gick till slut hem med segern i turneringen. Nu återstår det att se om de kan försvara sin titel.

Deltagande lag

Det finns en del spännande detaljer att anmärka på när det kommer till laguppställningen för cs_summit 2. Till att börja med återfinns majorvinnarna från Boston, Cloud9, bland deltagarna. Traditionellt brukar majorvinnare få något av en "down"-period efter en sådan stor vinst, frågan är hur det ser ut för det amerikanska laget.

För svensk del får vi se Ninjas in Pyjamas göra tävlingsdebut för 2018, och det med en ny coach bakom laget. Eller ja, nygammal i alla fall. Faruk "pita" Pita har tagit över den position som Björn "threat" Pers stod på under en lång tid, något som skulle kunna innebära ett annorlunda spel från svenskarna.

Team Liquid får äntligen spela med Lucas "steel" Lopes. Därutöver gör det senaste nyförvärvet, Keith "NAF" Markovic, debut för laget. Ett annat lag som mönstrar två nyförvärv är danska North. I det fallet får vi se om duon Markus "Kjaerbye" Kjærbye och Daniel "mertz" Mertz kan ta laget til nya höjder.

Upplägg och schema

GSL-format och "Swiss"-gruppspel är inget för Beyond The Summut och deras CS:GO-turnering cs_summit. Här är det i stället ett gammalt klassiskt, dubbelt slutspelsträd som gäller. Samtliga matcher fram till finalen spelas i formatet bäst av tre kartor, själva turneringsfinalen avgörs däremot över fem kartor. Där är det dessutom så att laget som kommer från det övre slutspelsträdet tar med sig en 1-0-ledning in i matchen.

Totalt kommer vi att få beskåda som minst 28 stycken kartor spelas, som mest hela 43 stycken. Allt beroende på hur snabbt de olika matcherna avgörs.

Torsdag, 8 februariFredag, 9 februariLördag, 10 februariSöndag, 11 februari

Prisfördelning

Precis som under den första upplagan av cs_summit ligger prispotten under helgens turnering på 150 000 dollar, motsvarande drygt 1,2 miljoner kronor. Det lag som går hem med segern tar även med sig lejonparten av potten, nämligen runt 550 000 kronor.

1. Team Liquid — 63 750 dollar (cirka 550 820 kronor)
2. Cloud9 — 33 750 dollar (cirka 273 080 kronor)
3. SK Gaming — 19 500 dollar (cirka 157 780 kronor)
4. Heroic — 15 000 dollar (cirka 121 370 kronor)
5-6. North — 5 250 dollar (cirka 42 480 kronor)
5-6. Torqued — 5 250 dollar (cirka 42 480 kronor)
7-8. Ninjas in Pyjamas — 3 750 dollar (cirka 30 340 kronor)
7-8. Vega Squadron— 3 750 dollar (cirka 30 340 kronor)

Sändningsteam

Det avslappnade formatet som kännetecknar Beyond The Summits turneringar innebär att det inte finns någon utpekad värd för sändningarna. I stället turas de sex kommentatorerna, där svensken Robin "Fifflaren" Johansson finns med, om att hålla låda. Dessutom gästas de under turneringens gång av spelare från de deltagande lagen.

Följ turneringen i sin helhet på den officiella Twitch-kanalen, twitch.tv/beyondthesummit

Sverige Robin "Fifflaren" Johansson
Storbritannien James Bardolph
USA Tres "stunna" Saranthus
Kanada Mohan "Launders" Govindasamy
USA Sean "seang@res" Gares
USA Jordan "n0thing" Gilberg
2019-05-07 13:34
Sverige var fortsatt dominanta efter SK Gamings vinst i Samsung Euro Championship 2007, men året därpå var det Fnatic som tog plats på prispallen. Tillsammans med Samsung tar vi en titt tillbaka på svenskarnas framgångar.
2019-05-16 19:14
Som en del av vårt samarbete med Brothers fick våra Blast Pro Series-talanger en makeover. Viktor "vuggo" Jendey var sugen på något mer "stökigt". Med hjälp av Brothers gick han från en vanlig gamer till en stilig man i en somrig kostym.

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..