×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Fnatic slår Optic i Odense — vidare till semifinal

1
Fnatic lyckades, efter tre spelade kartor, avancera till ESL Pro Leagues semifinaler över Optic Gaming. Den helsvenska femman förlorade Inferno med 14-16, men stängde Train med 16-10 och slutligen Mirage med 16-14, för att vinna kvartsfinalen.
I dagens första match i Odense, Danmark, ställdes Fnatic mot Optic Gaming i ESL Pro Leagues kvartsfinaler. Serien, som skulle sträcka sig till samtliga tre kartor, tog sin början på Inferno vilket var svenskarnas kartval. Tre frags från Freddy "KRiMZ" Johansson i pistolrundan gav Fnatic en bra start och, trots en clutchande Aleksi "allu" Jalli, så tog de snart en ledning på 5-2. Emil "Magisk" Reif satte dock stopp för svenskarnas framfart genom en spray på banan, där han fick med sig två Fnatic-spelare, samt tre frags på bombplats A. Optics momentum kunde dock inte upprätthållas, och Fnatic stängde halvan i ledning, 9-6. Kartans andra pistolrunda gick till Fnatic, efter fyra frags på bombplats A från Jesper "JW" Wecksell. De tappade dock kontrollen när Optic fick chansen att köpa. Trots djärva försök, så stängde Optic kartan med 16-14, till dess fördel.

Lagen laddade in på Train, där Fnatic fick en drömstart genom att vinna de första åtta rundorna som försvarare. Optic lyckades plocka en runda, men fick inte chansen att följa upp den med något och den svenska femman fortsatte sin ledning, 10-1. Jalli tog över AWP:n från Óscar "mixwell" Cañellas, vilket gav Optic två rundor på rad. Fnatic tog en sista runda innan Kevin "HS" Tarn fick ner tre av svenskarna i halvans sista runda. Efter halvtidspausen fortsatte Fnatic att briljera och det tog tid innan Optic fick kontroll över sin ekonomi. Adam "friberg" Friberg och hans lagkamrater försökte göra comeback, men Fnatic kunde snart stänga kartan med 16-10.

Den slutgiltiga kartan var Mirage, där Maikil "Golden" Selim och hans mannar fick en tidig ledning med 3-0. Efter att Optic fick chansen att köpa så kunde de äntligen ta sig in i matchen. Rundorna gick fram och tillbaka tills Optic lyckats vända resultatet till sin fördel, 6-5. Robin "flusha" Rönnquist clutchade för sitt lag för att kvittera, men Optic var för starka och vid halvtidssignalen ledde de med 9-6. Fnatic vägrade dock ge sig och började andra halvan med att ta sju rundor i rad för att säkra en ledning på 13-9. Fribergs femma gjorde comeback och de såg ut att ta matchen till övertid, men Fnatic lyckades mot alla odds stänga kartan innan det blev möjligt med 16-14.

Resultat, Kvartsfinal 1


Samtliga matcher, resultat och information
Fragbite

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..