×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Tittarguide

Tittarguide: Så slutade ESL Pro League Season 6-finalerna

1
De sex främsta lagen från både Nordamerikas och Europas regionala ESL Pro League säsonger har placerats mot varandra. Årets upplaga av finaler hölls i Sparekassen Fyn Arena i Odense, Danmark och präglades av en rejäl prissumma. Resultat och prisfördelning finns i artikeln.
För sjätte gången i rad får vi se ESL Pro League äntra offlinestadiet där de tolv bästa lagen, sex från varje region, samlas för att göra upp om tronen som det bästa laget i världen. Det sjätte stoppet är ingen annanstans än i grannlandet Danmark där Odense agerar som värdstad och där prispotten noteras till över sex miljoner svenska kronor.

Efter den elektriska publiken som visades under Blast Pro Series, förväntas även ESL Pro League-finalerna locka till sig en anmärkningsvärd publik när både Fnatic, Ninjas in Pyjamas och Faze Clan representeras av svenska ansikten. Från den amerikanska sidan återkommer Adam "friberg" Friberg och hans européer i form av Optic Gaming tillbaka till kontinenten i hopp om att äntligen krama en trofé.

Deltagande lag

Fnatic


North


Faze Clan


Ninjas in Pyjamas


Astralis


Optic Gaming


SK Gaming


Hellraisers


Team Liquid


NRG Esports


Misfits


Luminosity Gaming

Upplägg och schema

Likt tidigare ESL Pro League-finaler har lagen har blivit uppdelade i två grupper där varje grupp innehåller sex lag. Dessa lag kommer att spela mot varandra i två grupper med round robin-format. Grupperna är sedan tidigare förutbestämda efter det debuterande gruppsystemet som gav lagen makten att välja ett lag till grupperna.

Gruppvinnarna kommer att gå vidare direkt till semifinal samtidigt som att grupptvåan och grupptrean kommer att placeras in i kvartsfinalerna. Vinsten i gruppen kommer, likt andra evenemang, gynna lagen som då får en fribiljett in till semifinalerna.

Slutspelsfasen följer ett enkelt slutspelsträd där både kvartsfinalerna och semifinalerna spelas i bäst av tre kartor. Ingen match om tredjeplats spelas under evenemanget då man istället valt att utöka finalen till bäst av fem kartor.

Tisdag, 5 december


Onsdag, 6 december


Fredag, 8 december


Lördag, 9 december


Söndag, 10 december

Prisfördelning

Det ligger totalt 750 000 dollar, motsvarande cirka 6 miljoner kronor, i prispotten för den sjätte upplagan av evenemanget. Utöver detta så räknas även turneringsvinsten till Intel Grand Slam där laget som vinner fyra av de senaste tio eventen arrangerade av ESL och/eller Dreamhack tar hem en miljon amerikanska dollar.

1. SK Gaming — $225,000 (cirka 1,9 miljoner kronor)
2. Faze Clan — $100,000 (cirka 800 000 kronor)
3-4. Misfits — $60,000 (cirka 500 000 kronor)
3-4. Fnatic — $60,000 (cirka 500 000 kronor)
5-6. Optic Gaming — $45,000 (cirka 380 000 kronor)
5-6. Hellraisers — $45,000 (cirka 380 000 kronor)
7-8. Luminosity Gaming — $40,000 (cirka 340 000 kronor)
7-8. NRG Esports — $40,000 (cirka 340 000 kronor)
9-10. Astralis — $35,000 (cirka 300 000 kronor)
9-10. Ninjas in Pyjamas — $35,000 (cirka 300 000 kronor)
11-12. Team Liquid — $32,500 (cirka 270 000 kronor)
11-12. North — $32,500 (cirka 270 000 kronor)

Sändningsteam

Sändningsteamet under ESL Pro League-finalerna kommer att bestå av personligheter som är igenkända från högre uppsatta turneringar där Oliver “OJ Borg” Borg kommer att hålla i taktpinnen. Tillsammans med desksvärden Alex “Machine” Richardson och hans ökände samarbetspartner i form av Janko “YNK” Paunović förväntas en hel del intressanta analyser från finalerna.

Slutligen bland sändningsteamet återfinns bland annat de klassiska ESL-kommentatorerna Henry "HenryG" Greer och Matthew "Sadokist" Trivett som får sannerligen representera varsin region när det börjar bli dags. Utöver de nämnda profilerna kommer även nedanstående vara en del av teamet.

Sändningsteam

Storbritannien Oliver “OJ Borg” Borg (Scenvärd)

USA Tres "stunna" Saranthus (Intervju)

Storbritannien Alex "Machine" Richardson (Deskvärd)

Serbien Janko "YNk" Paunović (Analytiker)
Australien Chad "SPUNJ" Burchill (Analytiker)
Danmark Jacob "Pimp" Winneche (Analytiker)

Storbritannien Henry "HenryG" Greer (Kommentator)
Kanada Matthew "Sadokist" Trivett (Kommentator)
USA Jason "moses" O'Toole (Kommentator)
Storbritannien Vince "Vince" Hill (Kommentator)

Storbritannien Jack "Jacky" Peters (Kommentator, remote)
Storbritannien Hugo Byron (Kommentator, remote)
Storbritannien Harry "JustHarry" Russell (Kommentator, remote)
Storbritannien Alex "Snodz" Byfield (Kommentator, remote)

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..