×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Esportal med storinvestering — köper klassiska Inferno Online

1
Esportal tar klivet in på den fysiska marknaden genom att förvärva gamingcentret Inferno Online i Stockholm.
I dagarna kunde den svenska spelplattformen Esportal berätta att de förvärvat världens största gamingcenter, Inferno Online. Med förvärvet hoppas Esportal på att kunna skapa synergier mellan de båda bolagen, det framgår av ett pressmeddelande som skickades ut i samband med offentliggörandet. Vidare konstateras det att förvärvet är tänkt att ge Esportal en chans att stärka sin position på esportmarknaden. Någon köpeskilling har inte presenterats.

Anton Budak, tidigare ägare och verksamhetschef för Inferno Online, har utsetts till ny VD för gamingcentret och kommer därmed att fortsätta i en aktiv roll inom företaget.

I samband med nyheten kring affären berättade Esportal att deras plattform kommer att utvecklas ytterligare och stödja fler spel i framtiden. Med 50 000 registrerade spelare under beta-versionen, och över 120 000 spelade matcher, väntas Esportal även att expandera geografiskt. Vad köpet innebär för Inferno Online är ännu oklart, men att Esportal kommer att nyttja gamingcentret för fysiska evenemang är ingen högoddsare.

Inferno Onlines grundare, Samuel Agirman, menar att det är en oerhört smart affär
beta.esportal.se

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..