×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Esportal-grundaren: "Vårt mål är att få bort alla trolls"

15
Faceit och ESEA i all ära, nu har den svenska plattformen Esportal lanserats. En svensk matchmaking-arena som satsar stenhårt på att sålla bort trolls och störande moment.
På en vecka har Esportal haft över 5000 spelare i sin öppna beta. Streamers promotar sidan och folk väller in. Det som lockar? En fristad från fuskare och oseriösa spelare med fokus på den svenska communityn.

"Det är ett väldigt intressant projekt, med en stor potential! Sidan är väldigt simpelt byggt och gjord för att även en mindre kunnig person ska ta sig runt lätt. Baserat på de tre matcherna jag spelat har det varit mycket härligt folk också! Jag ser fram emot att se hur sidan kommer utvecklas", sa Crowns-spelaren Yacine "YZN" Laghmari som själv spelat via sidan.

Den webbaserade matchmaking-arenan för Counter-Strike: Global Offensive gör spelandet till en engagerande upplevelse. Störande moment som fuskare, folk som lämnar matcher och ojämna lagkamrater eller motståndare tas aktivt bort. Plattformen satsar på att vara en plats där man kan spela seriösa matcher med rätt typ av motståndare och lagkamrater.

"Vi har en lång bit kvar innan vi kan få Esportal precis så som vi vill ha det, och självklart kommer man stöta på folk som missköter sig nu i början men vårt mål är att få bort alla trolls så de som vill spela seriösare matcher ska få göra det ostört", berättar Daniel "Pani" Aicardi som är en av grundarna av plattformen.

De som spelade Counter-Strike 1.6 och Counter-Strike: Source kanske minns plattformen SpelArenan.se, där runt 300 000 användare spelade för att ranka upp i lag baserade på svårighetsgrad. En av grundarna av SpelArenan, Erik Lindblom, har också varit en av de drivande krafterna bakom den nya plattformen.

Esportals öppna beta har under en veckas tid genererat 3500 spelare i systemet, vilket snabbt växt till 5000, vilket grundarna bakom plattformen är nöjda över. Spelarna har bland annat engagerat sig genom att rapportera buggar och kommit med feedback. Plattformen satsar precis som SpelArenan på den svenska communityn. Enligt Aicardi kommer de inte ge sig in på att konkurrera med de större liga-arrangörerna, en expansion utanför Sveriges gränser kommer det däremot att bli när de väl känner sig redo.

Skärmpump från esportal.se
Skärmpump från esportal.se

Utöver spelarna har plattformen ett tiotal administratörer som arbetar dygnet runt. De tar emot rapporteringar kring spelare som missköter sig eller försöker fuska. Utöver administratörerna arbetar runt ett 50-tal betatestare aktivt för att finna buggar och testa nya funktioner som ska läggas till. Bland annat ska en knivrunda, som avgör vilket sida respektive lag börjar som, läggas till i systemet.

"Vårt mål med Esportal är att det ska bli roligare och seriösare matcher än vanlig matchmaking och då är det väldigt viktigt att folk som beter sig illa eller drar från en match mitt i sållas bort. I takt med att plattformen växer kommer vi rekrytera flera administratörer och en rekryteringsprocess för det kommer inledas inom kort" berättar Aicardi.

Aicardi berättar vidare att det kommer att läggas till både ett turneringssystem samt ladders framöver. Plattformen kommer ge turneringsarrangörer chansen att hålla sina turneringar via sidan som är sömlöst integrerad med Steam. Detta innebär också att arrangörerna har lätt åtkomst till de som redan använder sig av Esportal.

Tillsammans med medgrundarna Lindblom och Rickard Wilton hoppas Aicardi att de har lanserat nästa stora grej inom den svenska CS:GO-scenen. Om det verkligen är nästa stora grej är upp till spelarna att avgöra.

44 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 44 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..