×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

SK Gaming vinner Epicenter-titeln efter dubbla förlängningar på femte kartan

2
Epicenter-finalen mellan SK Gaming och Virtus.pro kom att bli en riktig långkörare då samtliga fem kartor behövdes för att skilja lagen åt. Inte nog med det. På den avgörande kartan, Cobblestone, krävdes det dessutom förlängning innan SK Gaming slutligen kunde säkra titeln.
Polska Virtus.pro har utan tvekan varit turneringens utropstecken under årets upplaga av Epicenter. Laget, som har haft ett tufft år, klev dessutom ut och öppnade turneringsfinalen mot SK Gaming med att vinna brasilianarnas första kartval, Mirage, med 16-10. SK svarade sedan med en övertygande 16-6-vinst på Inferno och vinst efter förlängning på Train. Därmed var titeln inom räckhåll för SK, som spelat turneringen med Ricardo "boltz" Prass som inhoppare.

Virtus.pro tvingar fram en femte karta

Den fjärde kartan att spelas var den andra som valts av Virtus.pro, nämligen Cache. Det var dock SK som kunde skaffa sig tre rundors försprång under den första halvan, spelandes som anfallare. Wiktor "TaZ" Wojtas och hans manskap i Virtus.pro kom sedan tillbaka, med besked, och vann slutligen kartan med 16-12. Detta innebar att avgörandet skulle komma på Cobblestone.

Dramatisk avslutning

Det föll på Virtus.pro att börja som det försvarande laget på denna avgörande karta. Efter att SK vunnit kartans inledande tre rundor klev Virtus.pro in i handlingarna på allvar och kunde rycka till en 7-3-ledning. I halvtid var det dock så jämnt som det kan bli, ställningen inför sidbytet var nämligen 8-7 till det polska laget. Matchen fortsatte sedan att vara jämn även under kartans andra halva, så pass att det krävdes förlängning för att skilja lagen åt. Det räckte inte heller med bara en förlängning, utan det krävdes två innan det stod klart att SK Gaming kan vända hemåt från Sankt Petersburg med titeln. De vann till slut kartan med 21-18 och därmed finalen med 3-2 i kartor.

Titeln är lagets första sedan de vann ESL One Cologne i somras. För vinsten belönas SK Gaming med drygt två miljoner kronor.

Turneringsfinal


SK belönas med 250 000 dollar, Virtus.pro får nöja sig med 100 000 dollar vardera
Fragbites tittarguide

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..