×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

znajder: "Jag gick in i en djup depression"

9
Kort efter DreamHack Open Summer satte vi oss ner med znajder från Godsent för en exlusiv AMA där ni fick ställa frågorna löpande — här är de 20 bästa frågorna och svaren till dessa.

Vad är den största skillnaden mellan då, 1.6-tiden, till och med nu med CS:GO, när det kommer till själva upplevelsen och spelandet?

— För det första; om jag gav 1.6 två veckor nu så tror jag nog fortfarande att jag tycker att det är ett bättre spel då det är gjort bättre och är skönare att springa runt på. Men det går inte att jämföra så för att jag var ju inte fullt proffs i 1.6. Jag var ju bara semi och allt är ju annorlunda på det viset. Men spelmässigt saknar jag nog 1.6 någonstans fortfarande tror jag.


Vilken karta skulle du vilja se tillbaka i competitive?

— Gamla Mirage... gamla Nuke… jag saknar gamla Mirage väldigt mycket!


Vad skulle krävas för att du skulle gå med i Fnatic eller NiP? Till exempel spelarbyten, förändringar i organisationen, eller att du får ta med dig några spelare?

— Just nu är jag bekväm. Det skulle så klart vara kul att spela för fnatic med JW och flusha igen, jag saknar dem en del. Det var ju dem man växte upp med i karriären. Men bakom nicken är ju de jag spelar med nu hur sköna som helst. Dem tror jag inte att jag skulle byta bort bara sådär just nu. Inte för pengar eller någonting.



Gamla fnatic-lineupen under Majorn 2013 på DreamHack Winter: flusha, JW, schneider, pronax och devilwalk


Vad skulle du säga är det största misstaget i din CS-karriär?

— Det var väl kanske Fnatic. Det största misstaget var nog hur jag var som person i slutet där. Jag vet att jag var jävligt duktig på CS, men jag var väldigt otrevlig mot mina lagkamrater en kort stund. Men det var en bra läxa liksom, jag skulle ju inte bete mig så idag.


Vad är din kommentar gällande DreamHack Bucharest 2013?

— Så här i efterhand är det klart att vi gjorde fel på ett vis, men vi och NiP och alla som var inblandade är ju vänner idag. Det var en uppblåst grej men så här var det kortfattat:

Vi vann först och gick och skakade hand som vanligt, och de gick med på det också. Sen kommer de typ en kvart senare ungefär och säger att vi skall spela om då reglerna inte stämnde eller någonting sådant. Men vi tycker att vi vann oavsett vad reglerna säger för att vi vann med ett så stort defensiv. Vi spelar om och det är mycket frustration både före och under matchen och ja... jag vet inte... En började bli halvtoxic och sedan hängde man bara på, men det är ingen skillnad.

Det är ju skitomoget av oss, men samtidigt måste folk förstå att vi redan hade tackat en gång och att VI var dem som behandlades fel i slutändan. Det tycker jag fortfarande än idag, men det ger ju oss ingen rätt att sitta och skrika omogna saker till NiP. Det är ju bara att släppa det nu liksom.




Hur gick dina tankar efter att du fick lämna fnatic?

— Jag grät i flera dagar. Jag gick in i en djup depression. Min flickvän som jag hade varit tillsammans med i två år var den enda jag hade kvar som gav mig motivation och glädje och vi gjorde slut samtidigt, på grund av att hon ville annat i livet. Så det var liksom bara en krasch med allting. Det var min första depression, jag var jättedeppig.

Hur känns det idag? Har du släppt det?

— Nej. Inte på några vis, men jag har ju växt så mycket tack vare det som hände då, både som spelare, person, lagkamrat och allt där till. Jag hoppas ju liksom ändå innerst inne att det var för det bättre men det är klart att jag hade gärna spelat kvar i Fnatic på något vis, men jag är ju glad där jag är idag.


Känns det som att Godsent är en organisation du känner dig trygg i och kommer vilja stanna med ett bra tag?

—Ja! Det är lite det jag nämnde innan. Det är inte bara laget i sig, det är de bakom också. Alla är hur sköna som helst och jättestöttande. Jag har inte fått sånt här stöd i något av mina lag sedan tidigare sedan Fnatic. Jag vet inte om det är tack vare pronax eller så, men det känns bara så bekvämt.


Satsar ni på att bli topp tre i världen?

— Man har ju alltid ambitioner att bli bäst, men man får ju också vara realistisk tycker jag. Det här året kanske man hoppas på... Ett realistiskt mål skulle vara typ topp åtta, bräcka topp tio skulle vara skönt!


I vilket skede kom du in i laget? Hade pronax redan bestämt sig från första början vilka han ville ha med?

— Jag kom bara med i laget för att pyth sa ja till NiP, så det var lite random. Jag spelade med HellRaisers då. De frågade mig i slutet av 2015 och jag ville såklart direkt spela med dem. Jag tror att det var så att både pronax och twist sa nej till NiP och då hade de tillsammans med pyth snackat med varandra att de skall hålla ihop, men i slutändan ville ju pyth till NiP.



Fullt fokus under DreamHack Summer Open 2016


Hur är relationen med twist?

— Alltså jag och twist... Det är ju en jävligt konstig situation det där. Inte längre då men alltså... vi respekterar ju varandra som spelare och vi har spelat med varandra och alltid tyckt att den andra personen är en bra och jävligt duktig spelare. Det tycker jag ju än idag, han är en av de bästa svenska spelarna.

Men I Property bråkade vi helt stört mycket, han och jag. Det var lite egon som krockade så att det blev lite hatkärlek och så var det i säkert ett och ett halvt år. Men nu tycker vi om varandra som fan och vi har lärt oss att se det positiva i varandra. Förut hittade han fel på mig och jag på honom, ingen är ju komplett liksom. Nu uppskattar vi bara varandra och jag tycker att vi två tillsammans är en av de bästa svenska duosen i alla fall.


Vad anser du behövs för att bli proffs inom CS idag?

— Det är så svårt att svara på. Lite talang, överdrivet arbete och sedan lite tur. Men det jag känner mer generellt när CS:GO kommit, med mig, JW och liknande... Vi spelade aldrig för pengarna direkt och det tror jag att många som kommer in i CS:GO idag gör, att man vill ha rikedom. Har man inte hjärtat för det måste man verkligen känna efter. Vi satt ju, jag och JW och resten och nötte i säkert 6-7 år innan det ens hände någonting alls. Man måste drömma och man skall absolut inte göra det för pengarna, för att jag tror inte att det är många som kommer hit på att gå den vägen.




Hur fungerar relationer när man är proffs? Till exempel privat, och med familjen?

— Det har ju blivit bättre eftersom att CS:GO har växt så pass mycket. När jag spelade i Fnatic var det typ skämmigt att presentera sig liksom, dels för att lönerna var så låga liksom. Det har ju nått ut. Bara på två år nu har till och med vuxna fattat. Nu fattar till och med ens mormor att "Wow! Han är CS:GO-proffs, det är ju coolt och han tjänar ju faktiskt pengar på det, mer än en vanlig Svensson". Men för några år sedan var det skämmigt. Nu är man ju stolt över det.


Berätta om Emilia Hult och dig, vad var anledningen till Oddshot-grejen?

— Jag tycker att hon förmodligen är världens skönaste människa som jag träffat och lärt känna det här året. Hon är jätterolig, söt, snäll, trevlig och ett dampbarn. Neeeej men Oddshoten… Jag vet inte, vi dejtar ju lite smått och tycker säkert om varandra. Det var liksom bara en kul grej och göra och vi får se vad framtiden säger.


Vem är den bästa spelaren du mött?

— Den bästa jag spelat både med och mot är flusha för att jag tycker att han är så brutalt smart. Jobbigaste är väl typ GuardiaN, det känns som att om man går fram mot ett hörn så dör man direkt. Dem två, ur olika aspekter.


Vem är din förebild? Har du någon förebild?

— f0rest har jag alltid varit ett stort fan av. Jag tror att JW har kvar något klipp på någon dator där jag bara sitter och skriker i Ventrilo när jag speccar någon match av honom. Han har alltid varit kul att kolla på men nu på senare år har det släppt lite. Men jag gillar att kolla på bra spelare. Just nu är det kanske coldzera! Jag tycker att han är helt störd så jag tar efter honom lite och kollar in och ser om man kan lära sig av honom.


Top 3 bästa spelare i världen?

—coldzera, GuardiaN, flusha



coldzera från Luminosity är en av förebilderna


Du spelar med piltangenterna? Berätta!

— Ja, från och till! Jag byter bara till något liknande som jag har när jag spelar med WASD.

Men vad är bäst?

— Det är svårt att säga. Nu ägde jag med WASD och förra eventet med piltangenterna, det spelar ingen roll. Det är nog det som är min största brist tror jag, det är nog det som hindrar mig från att vara bland världens bästa hela tiden. Gör jag en dålig match kan jag inte sitta och analysera mig själv, då går jag hela tiden på mina settings istället. Jag byter ju kors och tvärs. Det är ju därför jag aldrig brukar svara folk när de frågar config och så, för jag byter ju hela tiden. Det är klart att det sabbar, men jag måste typ göra det, det sitter så djupt inne i mig tyvärr.


Hur finner du motivationen att spela och bli bäst?

— Jag vet att jag är så pass bra, men jag vill bara visa det oftare. Jag känner inte att jag är klar med det och jag kämpar. Det har ju varit en dröm sedan jag var 12 år gammal. Jag tänker inte ge upp den.


När skulle du kunna tänka dig att lägga bössan på hyllan?

— När jag själv känner att jag är klar. Jag har ingen aning om det är när jag är 35, 30, eller om det är nästa år. Jag vill bara känna att jag... speciellt efter Fnatic då folk visste hur bra jag var, och det vet jag själv också, men jag har inte riktigt haft lätt. Förutom nu i Godsent har jag haft det svårt att komma in i lag med just den rollen, men nu är jag typ på samma spår.

Nu i år tycker jag att jag varit störd på många turneringar, och det är just det jag vill visa. De som sitter och har klankat ner på mig efter fnatic i typ tre år nästan, de sitter och säger att jag är överskattad och så, det är ju typ dem jag vill få att hålla käften. Jag vet att jag har lyckats jävligt bra det här året, så det är bara att fortsätta på det här spåret.



Missa inte vår senaste AMA med Fntaic-coachen Viktor "vuggo" Jendeby

25 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 25 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..