×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

olofmeisters tillfälliga ersättare: PlesseN

4
Den mindre erfarna, och mer okända, Niclas "PlesseN" Plessen fyller tillfälligt det tomrum som har lämnats efter Olof "olofmeister" Kajbjers armskada.
Efter måndagens bomb om att Fnatic uteblir från DreamHack Masters Malmö på grund av stjärnspelaren Olof "olofmeister" Kajbjers armskada har det spekulerats vilt i vem som kommer att hoppa in temporärt i laget, om någon. Nu har Fnatic offentliggjort vem det blir, och det är ingen mindre än Niclas "PlesseN" Plessen.

Fnatic

Sverige Robin "flusha" Rönnquist
Sverige Jesper "JW" Wecksell
Sverige Freddy "krimz" Johansson
Sverige Dennis "dennis" Edman
Sverige Niclas "PlesseN" Plessen (temporär inhoppare)

Sverige Olof "olofmeister" Kajbjer (skadad)
Sverige Viktor "vuggo" Jendeby (coach)

Hittades via FPL

Nyrekryten hittades av spelarna via Faceit Pro League, dit han har kvalat in och, enligt spelarna själva, visat sig vara lovande. I ett uttalande berättar Fnatic-coachen Viktor "vuggo" Jendeby att han tror att den blott 17-årige uppstickaren kan ha en ljus framtid.

"Han har visat stor potential och bra kunskap om spelet under den tiden som vi spelat med och mot honom i FPL, och vi känner att han har vad som krävs för att spela på den högsta nivån", förklarar Jendeby.

Självklart kommer detta okända nickname skapa en hel del frågetecken, då man kan tycka att ett så pass framgångsrikt lag som Fnatic borde kunna plocka bäst de vill från det svenska tier 2-skiktet. Faktum är att PlesseN var en av en bunt kandidater man kollade på, men någon mer välkänd spelare verkar aldrig ha varit aktuell.

"På grund av vår osäkerhet när det kommer till hur länge en inhoppare potentiellt skulle behövas ville vi inte välja en spelare från ett klättrande eller framgångsrikt lag. Därför togs många etablerade spelare bort från våra potentiella rekryter, och vi landade på ett gäng spelare som vi kände inte hade något att förlora, men allt att vinna. Spelare som är unga, hungriga och har stor potential", förklarar vuggo vidare.

Även PlesseN själv har fått uttala sig om rekryteringen, som han beskriver som chockerande men fantastisk. Hans huvudmål verkar dock inte bara vara att bli framgångsrik som spelare, utan självklart också hjälpa Fnatic i dessa svåra tider.

"Just nu är mitt mål med Fnatic att hjälpa dem så mycket jag kan medan Olof är borta. Mitt mål med CS är att gå mycket längre än där jag är idag. Jag vill alltid utvecklas som CS-spelare och resa runt i världen för att träffa och spela mot andra lag från olika länder", berättar PlesseN kort.

I och med att Kajbjers skada ännu inte har något preliminärt bättringsdatum kan det ses som sannolikt att vi kommer få se PlesseN spela ett eller flera offline-evenemang med Fnatic. När vi får se honom debutera är dock oklart, men värt att notera är att Fnatic fortfarande har matcher kvar att spela i ESL Pro League.

41 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 41 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..