×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Tentpole och face in, Bullen och KF3 ut – intervjuer!

1
Ikväll bekräftades de uppgifter som Begrip tidigare har kommit med – Begrips två spelare Tentpole och face går båda till NiP. Tentpole var inte under kontrakt med Begrip så för honom innebar övergången inte några problem. face var dock kontrakterad men ska enligt uppgift från Begrip ignorera kontraktet och ta konsekvenserna.

NiP:s manager Andreas Waleij säger till Fragbite att det för dem aldrig ens var aktuellt att köpa face från Begrip.
– Nej, det kan jag inte påstå. Det finns nog ingen spelare i dagsläget som är så pass unik som jag skulle betala någon större summa för. Det finns många opolerade bra spelare att jobba med istället, säger Waleij.

Något som har gett mer utrymme för spekulationer var dock vilka i NiP som ska ta ett steg tillbaka. I och med NiP:s offentliggörande står det dock klart att det blir Bullen och norrmannen KF3. Den nya NiP-femman ser ut så här:
HeatoN
walle
miniw
face
Tentpole
HeatoN som är något av lagets informelle ledare utanför spelet kommenterade valet att låta Bullen gå så här:
– Det var väldigt svårt att låta Bullen gå eftersom han är en god vän till oss och vi tror på honom som spelare, men samtidigt så övervägde vi de alternativ vi hade grundligt och kom fram till att detta är den bästa lösningen för att vi ska kunna ligga på topp ännu en gång.

När det gäller KF3 så var det i första hand problem med kommunikationen som ledde till att norrmannen fick återvända till norska servrar.
– KF3 pratade norska med väldigt mycket dialekt, så det var
väldigt svårt att förstå vad han menade och det är inte direkt det första man vill börja tänka på i en tight situation på en viktigt match så vi märkte detta ganska tidigt när vi lirade och förstod att detta inte skulle fungera i längden, förklarade HeatoN.

Tentpoles beslut att gå med i NiP igen kommer ganska oväntat mot bakgrund av att han tidigare lämnade fnatic med anledningen att han inte ville resa så mycket. NiP har ett reseschema som inte ligger allt för långt från fnatics, men Tentpole meddelar att hans inställning har ändrats sedan fnatic.
– Jag har svårt att tro på att något annat lag reser lika mycket som fnatic gjorde under 2006 men visst kommer det bli en del resor. Min inställning har förändrats en del ja, det var flera månader sedan jag bestämde mig för att lämna fnatic och under den tiden har en del grejer förändrats. Om man bortser från hur jobbigt det var att aldrig få vara hemma mer än kortare perioder så var det härligt att resa runt i världen med alla sjyssta snubbar i fnatic och jag måste erkänna att jag saknar lite av alla galenskaper utomlands :)

Men kanske är det också mer än attitydförändringen som spelar in.
– Jag är VÄLDIGT nöjd med lönen i NiP. Det finns möjlighet för mig att leva ett vanligt svenssonliv med egen bostad, bil och allt vad det nu kan innebära bara genom att hålla på med min hobby vilket är grymt soft, svarade Tentpole när vi frågade om hur hans lön i NiP jämförde sig med den han hade i fnatic.

Vill ni veta mer om vad NiP tycker om Begrips avtal med face, vad man säger om att det nya laget fick en så kort period och vad face tycker om att tillhöra ett av Sveriges tre topplag? En längre intervju med lagets manager Andreas Waleij, HeatoN, Tentpole och face finns publicerad som en artikel!

2019-05-16 17:14
Under helgen den 3-5 maj 2019 tog ArgaSkånskaMän över den skånska landsbyggden. På plats i Xtrfys kontor i Landskrona slog YouTube-profilerna upp SLASK LAN 19 i samarbete med Philips OneBlade och Xtrfy. Fragbite var på plats och deltagarna bjöd på en hel del goda skratt under helgens bravader.

274 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 274 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..