×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Artikel

Vilket är det dyraste CS:GO-skinet någonsin?

2
Det har gått åtta år sedan skins introducerades till Counter-Strike: Global Offensive och ingen kunde nog vänta sig hur framtiden skulle se ut då. Skins har fått ett otroligt högt värde och säljs nu för miljoner. Men vilket är det dyraste CS:GO-skinet någonsin?
Den 14 augusti 2013 kom en uppdatering som skulle förändra Counter-Strike för all framtid. Uppdateringen hette "Arms Deal update" och introducerade skins till spelet. Detta har lett till en del större kontroverser som iBUYPOWER-skandalen från 2015 och gamblingkaoset som nådde sitt crescendo under 2016. Men skins har också lett till mycket nöje hos spelare som lyckats tjäna lite extra pengar efter en stor mängd tur. Detta har lett till en helt ny samlarmarknad som bara fortsätter att bli större.

Redan från början kunde man se hur priserna på vissa skins, så som Karambit Fade, började sticka i skyarna. Redan året efter att skins introducerats till spelet kunde man se olika knivar gå för hundratusentals kronor. Priserna fortsatte dock höjas och tillslut nådde de även miljontals kronor. Med tanke på den ökade populariteten bland samlare i Kina är det svårt att lista de dyraste skinsen någonsin men det finns ett par som sticker ut lite extra.

Souvenir AWP Dragon Lore — 61 000 dollar



När någon tänker på ett riktigt dyrt CS-skin så är det ofta AWP Dragon Lore som kommer upp. Den dyraste som någonsin sålts var i början av 2018. Det var då en souvenir Dragon Lore med signatur från ingen mindre än Tyler "Skadoodle" Latham. Skinet såldes dagen efter att Cloud9, med Skadoodle i laget, vunnit Eleague Boston Major.

StatTrack M4A4 Howl — 100 000 dollar



De två dyraste skinsen som någonsin blivit sålda är dock solklara. Under juli 2020 sattes rekordet med en Stattrack M4A4 Howl. Skinet som släpptes 2014 går inte längre att öpnna. Detta då att det var ett stulet konstverk som prydde skinet. Detta har i efterhand bytts ut men Valve gjorde att göra skinet "Contrabanned" detta innebär att det endast finns ett fåtal kvar. Det som gjorde just denna Howl speciell var att den var uttrustdad med fyra stycken iBUYPOWER-klistermärken.

StatTrack AK-47 Case Hardened — 150 000 dollar



Det absolut dyraste skinet som någonsin sålts är en StatTrack AK-47 Case Hardened. Det som är speciellt med just denna AK är att den har ett specifikt mönster kallat "Scar Pattern". Detta är det bästa som går att få på en Case Hardened vilket gör att den är så blå den kan bli. Detta räcker dock inte för att det ska bli det dyraste skinet utan det krävdes även fyra stycken Titan Holo-klistermärken. För priset på cirka 1,3 miljoner kronor skulle man kunna köpa en Porsche 911 Carrera, en villa i centrala Härnösand eller till och med en enrumslägenhet i utkanten av Stockholm.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..