×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Counter-Strike: GO

157 000 för ett sällsynt kniv-skin?

1
En bild på en sällsynt kniv och en 23 850 dollar stor transaktion har tagit över alla diskussioner i CS:GO-världen. Den påstås dock vara förfalskad.
Under natten höjdes många ögonbryn när en extremt sällsynt kniv, "StatTrak™ M9 Bayonet | Crimson Web (Factory New)", lades upp på CS:GO Lounge för byte. Vad som gör kniven så intressant är att man aldrig någonsin skådat en sådan både med "StatTrak™"-tillägget och i ett fabriksnytt skick. Ännu mer uppmärksammat blev det när kniven ett par timmar senare hävdades vara såld — för 23 850 dollar.

Det påstådda köpet gjordes bekant via en bild som visade knivens skin lagt bredvid en transaktion på den massiva summan, som motsvarar 156 775 kronor. Bilden påstås dock vara fejk med den simpla anledningen att knivens beskrivning på bilden är till "Slaughter"-skinnet, och inte "Crimson Web". Detta försvagar trovärdigheten över det massiva köpet drastiskt.



Den omtalade bilden på kniven och köpet.


Bilden ovan innebär dock inte att den sällsynta kniven inte existerar. För att lägga upp en kniv på CS:GO Lounge behöver du markera den i ditt Steam-konto, och kniven ligger/låg faktiskt uppe på tradingsajten. Ovanpå detta har ägaren förtydligat knivens existens via en in game-skärmdump.

Många anser att köpet redan från början var dömt att vara fejk då det sågs som osannolikt att någon skulle köpa ett skin för så mycket pengar. Tidigare har det dock gjorts känt att ett Dota 2-skin sålts för motsvarande 246 000 kronor, vilket innebär att det inte alls är en omöjlighet att någon faktiskt pyntat bra med pengar för att få ett sällsynt skin.

26 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 26 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..