×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Övrigt

Var ska coldzera ta vägen? — här är alternativen

2
Marcelo "coldzera" David vill placera sig själv på bänken i Made in Brazil, detta enligt uppgifter till Hltv. Om detta är fallet så är det frågan var den brasilianska spelaren ska ta vägen härnäst? Här listar vi de bästa alternativen.
Enligt uppgifter till Hltv kommer Marcelo "coldzera" David inte att delta i majorn med Made in Brazil. Detta då spelaren vill bänka sig själv. Anledningen till detta ska vara att coldzera har tröttnat på hur dåligt laget har spelat. Om uppgifterna stämmer så är ju den stora frågan var spelaren kommer att ta vägen härnäst? Vi listar här de alternativen som finns för den brasilianska spelaren.

De mest troliga

Faze Clan


Det första laget som många tänker på är utan tvekan Faze Clan. Laget är redan fyllt av stjärnspelare som Olof "olofmeister" Kajbjer och Nikola "NiKo" Kovač. Under 2017 och början av 2018 visade sig laget vara ett av de bästa i världen men hade svårt att säkra större titlar. Allt gick tillslut nedför under Faceit London Major. De valde efter det att släppta Finn "karrigan" Andersen men detta har inte hjälpt. Tillsammans med Dauren "AdreN" Kystaubayev lyckades de vinna Blast Pro Series Miami och Eleague CS:GO Invitational 2019 men de valde efter det att plocka upp Filip "Neo" Kubski.

Den stora frågan är egentligen om Faze behöver en spelare som coldzera. De har ända sedan de släppte karrigan saknat en riktig ledare, är det då rätt att plocka upp coldzera? Just nu är det lagets nya spelare, NEO, som sköter snacket. Ska de då byta ut en IGL för att plocka in coldzera? Han har tidigare agerat IGL i Made in Brazil/SK men rollen har alltid gått tillbaka till Gabriel "FalleN" Toledo. Man får inte glömma att coldzera är en av världens bästa spelare, det kanske inte är NEO som borde lämna för att göra plats för den brasilianska spelaren? För att coldzera ska spela på sin högsta nivå ska han inte behöva sköta taktikerna. Det som Faze kanske behöver är att byta ut en annan spelare? De fyra som just nu är "kärnan" verkar inte längre fungera tillsammans.

Furia Esports

Foto: Adela Sznajder/Dreamhack
Foto: Adela Sznajder/Dreamhack

Det andra alternativen som kanske är mest rimligt är det brasilianska laget som just nu är bäst rankat, Furia Esports. Laget har under den senaste tiden imponerat med sina prestationer under Dreamhack Masters Dallas och ECS säsong 7. Under Moche XL Esports 2019 föll de dock i semifinalen mot Gamerlegion. Under ESL One Cologne gick det inte heller så bra när de åkte ut i gruppen, båda förlusterna var dock mot lag som gick till slutspel, NRG Esports och Natus Vincere. Problemet här är dock att spelarna nyligen skrev på ett femårskontrakt med organisationen.

Laget säger att de tror på varandra och att deras spelstil funkar. Men kan man som ett brasilianskt laget egentligen tacka nej till coldzera? Vinicius "VINI" Figueiredo och Rinaldo "ableJ" Moda Junior är de två spelarna som är sämst statistiskt och coldzera är utan tvekan en bättre spelar än båda. Laget har en otroligt aggressiv spelstil men saknar en stabil spelare som kan vinna clutch-rundor, något som coldzera verkligen kan. Båda parterna skulle tjäna på detta. Men om coldzera kommer att gå till ett lag som egentligen ska vara sämre än MIBR är svårt att se.

Luminosity Gaming

Foto: Adela Sznajder/Dreamhack
Foto: Adela Sznajder/Dreamhack

Ytterligare ett brasilianskt lag som är möjligt är Luminosity Gaming. Laget har under den senaste tiden varit relativt tysta. Deras senaste resultat i en stor turneringen var under ESL Pro League-finalerna där de åkte ut i gruppen efter förluster mot Hellraisers och MIBR. Förutom detta har de misslyckats med att kvala sin in till större turneringar så som ESL One New York och den amerikanska minorn. Förutom tappade de även en av sina spelare, Lucas "LUCAS1" Teles, till just MIBR.

Att coldzera skulle ansluta sig till detta laget är svårt att se. Han har tidigare spelat med alla spelare i laget, förutom Gabriel "NEKIZ" Schenato. Om coldzera skulle gå till Luminosity skulle inte detta vara för att de är det bästa laget i Brasilien, inte ens det näst bästa. Då skulle det vara för att det är vänner. Men anledningen till att coldzera vill lämna MIBR är inte för att de inte är vänner, utan för att de inte presterar. Skulle han då ansluta sig till ett lag som på pappret är sämre? Det är svårt att se men när han tidigare har spelat med Ricardo "boltz" Prass och Lucas "steel" Lopes så har de presterat bra.

Mindre troliga lag

Cloud9


Det amerikanska laget Cloud9 gjorde nyligen om hela sitt lag.<. Det är endast en spelare som är kvar i laget, Timothy "autimatic" Ta. Detta laget är just nu helt otestat och har mycket spännande spelare i laget. Skulle de redan nu utan någon turnering välja att plocka in coldzera? Laget har just nu en tydlig IGL i Damian "daps" Steele, en AWP-spelare i Óscar "mixwell" Cañellas en ung talang i Tyson "TenZ" Ngo och en stabil spelare i Timothy "autimatic" Ta. Den enda spelaren som Cloud9 skulle kunna byta ut från sitt nya lag är egentligen Kenneth "koosta" Suen.

Den före detta AWP-spelaren presterade inte sitt starkaste i de sista månaderna tillsammans med Ghost Gaming men enligt Joshua "steel" Nissan är det inte detta som spelaren tillför. Under tiden i Ghost ska koosta ha hjälpt till mycket med det taktiska och mid round calling. Förutom detta ska han, enligt steel, ha gjort det andra inte ville göra. Men är det inte exakt detta autimatic gjorde tidigare i Cloud9? Om de vill autimatic ska fokusera på att få frags så ser laget just nu väldigt spännande ut. Men det kan bli så att autimatic och koosta har för lika roller, då skulle coldzera vara ett perfekt tillskott till laget.

Renegades

Foto: Starladder
Foto: Starladder

Detta kanske är listan största bubblare men det australiska laget Renegades är ingen omöjlighet. Laget hade en stark start på året med en slutspelsplats i majorn, Intel Extreme Masters Katowice. Efter det har det gått mycket upp och ner för laget, mycket på grund av visumproblem för Sean "Gratisfaction" Kaiwai. Under ESL One Cologne hade de en otroligt jämn match mot Faze som de förlorade, de åkte tillslut ut i gruppen efter en förlust mot Furia. De är dock fortfarande ett otroligt spännande lag. De har kanske världens bäst fragande IGL, Aaron "AZR" Ward, och en av de mest lovande AWP-spelarna just nu i Gratisfaction. Förutom detta så har vi även Justin "jks" Savage som alltid imponerar.

De två spelarna som coldzera skulle kunna ersätta är Joakim "jkaem" Myrbostad men framförallt Jay "Liazz" Tregillgas. Den sistnämnda av de två är den spelaren som oftast ligger sist statistiskt sett i laget. Han är även den spelaren vars spelstil är mest lik coldzeras. Detta bytet skulle absolut vara ett lyft för Renegades och skulle kunna göra dem till ett lag som kan utmana toppskiktet. Frågan är dock om coldzera ens har detta laget i tankarna. Om Renegades är sugen på att byta en spelare efter sina senaste resultat borde de dock absolut slå en pling till den brasilianska spelaren.


Artikelbild: ESL

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..