×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tittarguide

Tittarguide: Så slutade CS:GO Asia Championships

1
Under CS:GO Asia Championships fick vi se bland andra Ninjas in Pyjamas och Heroic på plats i kinesiska Shanghai för att tävla om titeln som mästare. Dessutom kom det att spelas en uppvisningsmatch där öst fick möta väst. Resultatet finns nedanför.
Den 14-18 juni spelas CS:GO Asia Championships från Shanghai i Kina. Åtta lag, varav fem kommer från Europa, kommer att ställas mot varandra i jakten på titeln samt hälften av prispotten som ligger på hela 2,6 miljoner kronor.

Bland de deltagande lagen finnes svenska Ninjas in Pyjamas som kommer att debutera tillsammans med Jonas "Lekr0" Olofsson. Adam "friberg" Friberg kan komma att ställas mot sina tidigare lagkamrater då han är på plats tillsammans med Heroic.

Under turneringens gång kommer det att hållas en uppvisningsmatch där ena laget endast innehåller asiatiska spelare och det andra endast europeiska. I det europeiska laget kommer vi att se dubbelt svenskt i form av Patrik "f0rest" Lindberg och Christopher "GeT_RiGhT" Alesund. Legendarerna får sällskap av Oleksandr "s1mple" Kostyliev, Adil "ScreaM" Benrlitom och Jarosław "pashaBiceps" Jarząbkowski.

Upplägg och schema

Turneringen inledas med ett bäst av tre kartor-gruppspel via ett dubbelt slutspelsträd. Lagen som toppar sina grupper avancerar direkt till semifinalerna medans andra- och tredjeplatstagarna går vidare till kvartsfinalerna. Slutspelet spelas via ett enkelt slutspelsträd och bryts av med en uppvisningsmatch mellan de två deltagande regionerna.

Resultat

Här samlar vi samtliga resultat från turneringen.

Torsdag, 14 juni



Fredag, 15 juni




Söndag, 17 juni

Kina Team East vs. Europa Team West
East: Summer, AttackeR, DD, somebody, BnTeT
West: f0rest, GeT_RiGhT, s1mple, ScreaM, pasha

Måndag, 18 juni

Prisfördelning

Prispotten ligger på hela 300 000 dollar vilket motsvarar ungefär 2,6 miljoner svenska kronor. Den vinnande femman reser hem med hela 50% av den totala potten och den andra halvan delas upp över resterande deltagare enligt följande tabell.


1. Natus Vincere — 150 000 dollar (cirka 1,3 miljoner kronor)
2. Virtus.pro — 60 000 dollar (cirka 520 000 kronor)
3-4. Tyloo — 30 000 (cirka 260 000 kronor)
3-4. Envy — 30 000 (cirka 260 000 kronor)
5-6. Ninjas in Pyjamas — 10 000 (cirka 86 000 kronor)
5-6. Heroic — 10 000 (cirka 86 000 kronor)
7-8. MVP PK — 5 000 (cirka 43 000 kronor)
7-8. VG.Flashgaming — 5 000 (cirka 43 000 kronor)

Sändningsteam

Sändningsteamet innehåller folkkära experter och kommentatorer samt den välkända Paul "Redeye" Chaloner som agerar värd. Bland expertkommentatorerna finnes Duncan "Thorin" Shields som får sällskap av Sean "seang@res" Gares och Joona "natu" Leppänen. Två duos sätter ord på vad vi ser där den enda är helt nordisk i form av Anders Blume och Halvor "vENdetta" Gulestøl.
Du kan följa turneringen live via twitch.tv/pgl
Storbritannien Paul "Redeye" Chaloner (Värd)

Storbritannien Duncan "Thorin" Shields (Expertkommentator)
Sean "seang@res" Gares (Expertkommentator)
Joona "natu" Leppänen (Expertkommentator)

Danmark Anders Blume (Kommentator)
Norge Halvor "vENdetta" Gulestøl (Kommentator)
Storbritannien James Bardolph (Kommentator)
Storbritannien Daniel "ddk" Kapadia (Kommentator)

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..