×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Införartikel

Spelare att hålla koll på under WESG Female-finalerna

1
Det finns inga event som ens kan mäta sig med denna turnering när det kommer till prispotten. WESG-finalerna för damerna är runt hörnet och några av världens bästa spelare kommer att kämpa om 1,4 miljoner kronor.
Turneringens två förhandsfavoriter är Those Damn Canadians, som huserar Intel Challenge-vinnarna Amanda "rain" Smith och Mounira "GooseBreeder" Dobie, samt Russian Forces med världsettan Ksenia "vilga" Kluenkova i truppen.

Dessa två lag är som sagt förhandsfavoriter, men det finns definitivt andra lag att hålla ögonen öppna för. Först har vi Team Sweden, som stärkt sin startfemma med göteborgaren Matilda "Rambolina" Gustavsson, och Lego som utvecklat sitt taktiska spel under sin IGL Marion "Mar1on" Lopez och coachen Timothée "DEVIL" Démolon sedan de europeiska finalerna. Även Keyd Stars Female har en chans att vinna turneringen, dessa tittar vi närmare på senare i denna artikel.

Om vi tar en titt på de tre asiatiska lagen LLG Female, Etab och Asterisk ser jag inte att de har någon chans att ta hem titeln. LLG blev utklassade under Intel Challenge Katowice och de har fortfarande mycket att lära innan de kan utmana de bästa. Etab har alltid varit ett snäpp bakom LLG, men det hade inte varit första gången som vi ser ett lag prestera bättre internationellt än nationellt.

Under WESG-finalerna måste lagen innehålla spelare från samma land, på grund av detta ser vi oerhört många mixlag som deltar. Detta är en kontrast till den "vanliga" damsidan av Counter-Strike, där de flesta lag innehåller spelare med olika nationaliteter. Med det sagt kommer det att vara mycket fokus på individuella prestationer, vilket denna artikel kommer att lägga fokus på.

Topparna

Mounira "GooseBreeder" DobieThose Damn Canadians
Förra året visade Dobie upp sig som en av de bästa och detta år har hon kunnat kämpa om titeln som världens bästa damspelare. Med konstanta individuella prestationer och tävlan i scenens högsta nivå har hon äntligen lyckats slå bort RES från dess tron. Under denna turnering, där individuellt spel ligger i fokus, kan hon visa att hon har vad som krävs för att dominera scenen.


Ksenia "vilga" KluenkovaRussian Forces
Kluenkova har i mina ögon inte varit stjärnan i RES startfemma, men hon var enligt mig den bästa spelaren förra året. Trots detta är hon definitivt stjärnan i Russian Forces. Hon tog inte bara över rollen som IGL inom denna femma för att optimera varje spelares prestationer inom laget. Hon var dessutom överlägset starkast under de europeiska finalerna. Även om RES bara kunde säkra en tredjeplats i Katowice kan Kluenkova bevisa att hon platsar bland de bästa.


Zainab "zAAz" TurkieTeam Sweden
Denna spelare är definitivt en av de bästa genom tiderna. Hennes självsäkerhet och aim är vad som lyfter henne när det kommer till aggressivt spelande. Hon ser sig alltid bättre än sina motståndare, vilket syns i hennes spelstil. Förlusten i Katowice kan antingen göra att hon tappar allt sitt självförtroende, vilket kommer att synas på servern, eller ge henne motivation att göra bättre ifrån sig än någonsin.


Andra spelare som faller under kategorin
Amanda "rain" SmithThose Damn Canadians
Catherine "CAth" LerouxThose Damn Canadians
Julia "juliano" KiranTeam Sweden

Utmanarna

Matilda "Rambolina" GustavssonTeam Sweden
Gustavsson har aldrig riktigt satsat inom scenen och har alltid lämnat lag när hon inte känt att hon kunnat fokusera på CS:GO längre. Nyligen blev hon en del av Planet Odd och tog därefter en plats i Team Sweden, där hon ersätter Ida "bdN" Martinsson. Tidigare har hon spelat i ett flertal mixlag, där hon visat upp sin talang och varit en av de toppande spelarna. Hon visade sig oerhört stark i sitt mixlag Zest Esport, som hon spelade med under Copenhagen Games, då de slog den uppåtgående femman i Crowns Esports Club Female och hon var enastående mot Doyoueven. Med sitt nya lag har hon utan tvekan chansen att visa upp sig som en av de bästa inom scenen.


Alyona "Candy" KuvaevaRussian Forces
Online har Kuvaeva alltid presterat på topp, men på LAN har hon inte varit speciellt jämn i sitt framförande och hon har aldrig riktigt lyckats utmana de bästa. Men om vi ser på hennes senaste matcher under de europeiska finalerna i Barcelona samt under Intel Challenge verkar hon kunnat finna sig själv. I Kina kommer hon att kunna visa vad hon går för och bevisa att hon har vad som krävs för att vara en av de bästa AWP:arna i scenen, om inte den bästa.


Alyona "Ailey" BordukovaRussian Forces
Under Russian Forces har Bordukova fått chansen att visa upp sig och under Kluenkovas ledning har hon kunnat prestera som entry-fragger. Hon är en av de yngsta spelarna på plats under turneringen, men om hon kan fortsätta visa dominans under WESG kommer hon snart att platsa bland världstoppen.


Stephanie "missharvey" HarveyThose Damn Canadians
Vissa kan bli överraskade över att en av tidernas bästa spelare är listad som en utmanare. Även om Harvey definitivt varit en av de bästa under flera turneringar, har hon inte presterat aktivt på senare tid och hon visade aldrig sin fulla kapacitet under sin tid med Counter Logic Gaming Red. Då hon inte pensionerade sig, eller ens offentliggjorde att hon byggt ett bytt lag tillsammans med Leroux, visar det att hon fortfarande vill satsa. Under online-kvalet med mixen visade hon att hon fortfarande har vad som krävs inom Nordamerika, men frågan är om hon kan prestera på samma level mot några av Europas bästa spelare.


Sophia "Kim" BenfakirLego
Benfakir är en bra spelare, och det finns inget som säger emot det, men det känns som att hon faller under pressen och missar därför många lätta skott. Det känns inte som att hon kan vara där för sitt lag när det krävs och där var tillfällen i Barcelona där detta bekräftades. I Katowice såg det dock annorlunda ut. Benfakir visade äntligen upp ett jämnare spel där hon visade upp att sin individuella skicklighet. Om hon kan prestera med full kapacitet kommer hon att kunna bevisa att Lego inte är det sämsta europeiska laget på plats.


Andra spelare som faller under kategorin
Nicoline "Nicci" SvenssonTeam Sweden
Meyssa "Missa" BellouatiLego
Julie "Monkey D. Julie" RicouLego
Bruna "bizinha" MarvilaKeyd Stars Female

Bonus

Ett lag jag tycker det är värt att hålla ett öga på är Keyd Stars Female, som har ett visst övertag över favoriterna från Kanada och Europa. De är ett faktiskt lag och har deltagit i ett antal LAN-turnering i Brasilien innan de reste till Intel Challenge Katowice där de placerade sig på en fjärdeplats.

De slog Singularity Female i gruppspelet, vilket var en femma som fokuserade på individuell skicklighet. Även om de var ett nyskapat lag kunde de inte ses som ett mixlag. Juliana "showliana" Maransaldi, eller "JULTN1" som hon också kallas, är en IGL som använder sig av sin erfarenhet från 1.6-tiden för att leda Keyd. Hennes personliga topp var under ESWC 2011, då hennes dåvarande lag slutade på en fjärdeplats.

Med Maransaldi och deras senaste placering äntrar de WESG-finalerna med mentaliteten att prestera bättre än under Intel Challenge, vilket var deras första internationella LAN-turnering. Om de kan fokusera på de problem de hade när de mötte Squared Prospect, kan de bli starkare än någonsin vilket kan vara tillräckligt för att ta hem titeln.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..