Fragbites redaktion önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!
Under 2025 har vi publicerat över 3 700 artiklar och vi vill såklart rikta ett stort tack till er som läser, delar och kommenterar. Utan er hade vi inte kunnat göra det!
Vi delar såklart också med oss av receptet på Fragbites klassiska microknäck från 2017 års julkalender. Njut!
Ingredienser
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl hackad mandel
1 msk smör
50 st knäckformar
To do
Blanda grädden, sirapen och sockret i en ganska stor skål som klarar lång tid i micron (förslagsvis en i glas som rymmer mellan en och två liter). Kör på cirka 750 watt i ungefär 10 minuter.
Tag ut skålen ur micron och blanda ner den hackade mandeln och smöret. Häll upp smeten i knäckformar. Låt stelna i kyla.
Resultatet blir ungefär 50 stycken kalasgoda knäck. Perfekt på julafton.
Under 2025 har vi publicerat över 3 700 artiklar och vi vill såklart rikta ett stort tack till er som läser, delar och kommenterar. Utan er hade vi inte kunnat göra det!
Vi delar såklart också med oss av receptet på Fragbites klassiska microknäck från 2017 års julkalender. Njut!
Fragbites Magiska Microknäck
Ingredienser
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl hackad mandel
1 msk smör
50 st knäckformar
To do
Blanda grädden, sirapen och sockret i en ganska stor skål som klarar lång tid i micron (förslagsvis en i glas som rymmer mellan en och två liter). Kör på cirka 750 watt i ungefär 10 minuter.
Tag ut skålen ur micron och blanda ner den hackade mandeln och smöret. Häll upp smeten i knäckformar. Låt stelna i kyla.
Resultatet blir ungefär 50 stycken kalasgoda knäck. Perfekt på julafton.






