×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Fragbite önskar god jul – här är Sandstrxms önskelista till CS-tomten

1
Julen är en tid för gemenskap och omtanke. Och julklappar, så klart.
It's the most wonderful time of the year! Räven raskar över isen, julskinkan har rymt och den himmelska doften av microknäck fyller var Fragbite-användares hem. Äntligen är det julafton.

Julen är sannerligen en tid för gemenskap och omtanke och när jag skriver detta på julaftons morgon (nåja, förmiddag) passar jag på att skänka en extra tanke till er, Fragbites användare och läsare. Jag tänker visserligen på er rätt ofta – det är trots allt mitt jobb – men idag låter jag mina tankar stanna vid en önskan och ett hopp om att ni alla har ett riktigt härligt julfirande.

Förutom gemenskap och omtanke är julen också en tid för önskningar (julklappar!). Och även om det finns en hel del man kan önska av CS-tomten består Fragbites önskelista av bara tre saker som vi hoppas slår in under nästa år:

1. Det Counter-Strike 2 som Counter-Strike förtjänar.

Släppet av CS2 är den enskilt viktigaste händelsen för Counter-Strike på många år. Till mångas förtvivlan är spelet inte på den nivå som man hade hoppats.

Buggar, content-brist samt bristande anti-cheat och funktionalitet är inte hur någon hoppades att släppet av CS2 skulle beskrivas. Nu är det upp till bevis för Valve. Under 2024 måste tillverkaren fortsätta sin höga uppdateringstakt för att vi CS-älskare med emfas åter ska kunna säga att Counter-Strike är världens bästa spel.

2. En svensk femma i Majorn.

2023 blev året då vi fick vinka adjö till Ninjas in Pyjamas som den svenska CS-scenens främsta representant. Vårt hopp om svensk spelarrepresentation i toppscenen står nu till andra aktörer.

Det är därför glädjande att det finns andra svenska organisationer som håller fast vid sin svenska identitet. Lilmix fortsätter kriga på sin underdog-resa och har fått sällskap av nyare satsningar som Eyeballers och Alliance samt ett Godsent som hittat tillbaka till sina svenska rötter. Även utländska orgor, som norska Metizport, har tagit klivet in på den svenska scenen.

Vår nationella scen bubblar av förväntan och support men de stora internationella framgångarna har än så länge uteblivit för våra nya svenska hjältar. Nu är det hög tid att det blod, svett och de tårar som investerats i våra svenska satsningar bär frukt. Både organisationerna och de svenska CS-fansen förtjänar det.

3. Fler svenska lagbyggare.

Att det finns gott om svenska CS-talanger råder det förstås inga som helst tvivel om. Den individuella skickligheten hos våra spelare är hög och under hösten har vi fått se flera spännande mixlag utmana våra svenska elitlag.

Med det sagt finns det något som skaver med den ordningen. Ur såväl ett supporter- som media-perspektiv utgör lag som sätts ihop för att spela tillsammans under en kortare period (och som byter namn oftare än jag byter kalsonger) en stor utmaning.

Jag passar därför på att lyfta på tomteluvan för dem som gör långsiktiga satsningar på organiserat lagspel och uppmanar våra svenska mix-spelare att ansluta sig till dem. Genom att spela i organiserade lag och bygga dessa entiteter ökar möjligheten för invites till tävlingar, växande supporterskaror och på sikt en förbättrad nationell proffsscen som kan ge fler spelare möjlighet till att spela mot löneersättning.

God jul

Med de tre önskningarna presenterade återstår bara en ordentlig julhälsning: Från oss alla till er alla (från old schools till noobs via StureP och legend-hyllan): En riktigt god jul.

Fragbites Magiska Microknäck


Ingredienser
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 dl hackad mandel
1 msk smör
50 st knäckformar

To do
Blanda grädden, sirapen och sockret i en ganska stor skål som klarar lång tid i micron (förslagsvis en i glas som rymmer mellan en och två liter). Kör på cirka 750 watt i ungefär 10 minuter.

Tag ut skålen ur micron och blanda ner den hackade mandeln och smöret. Häll upp smeten i knäckformar. Låt stelna i kyla.

Resultatet blir ungefär 50 stycken kalasgoda knäck. Perfekt på julafton.

Artikelbild: krakenimages/Unsplash och Skärmbild/Counter-Strike

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..