×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Historiska beslutet: Svenska E-sportförbundet väljs in i Riksidrottsförbundet

3
Esporten är nu en del av idrottsfamiljen.
Under söndagen antogs Svenska E-sportförbundet som medlem i Riksidrottsförbundet (RF). Det historiska beslutet togs efter att RF:s medlemsförbund röstat för att anta förbundet under Riksidrottsmötet som är RF:s högst beslutande organ.

Omröstningen blev en dramatisk historia då mötets ordförande först uppfattat det som att medlemmarna nekat E-sportförbundets ansökan. Först efter två omröstningar stod det klart att det var tvärtom och att en majoritet av medlemsförbunden bifallit ansökan.

108 förbund röstade för medlemskap, 71 röstade emot medan 7 avstod eller lade ner sin röst. Beslutet gick emot den rekommendation som Riksidrottsstyrelsen meddelat inför mötet vilket innebär att medlemsförbunden inte höll med om styrelsens bedömning om att E-sportförbundet inte uppfyllde kriterierna för medlemskap.


Artikelbild: Pressbild/Svenska E-sportförbundet och Kim Andersson

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..