×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Världen

xQc spelade bort 18 miljoner kronor på en månad — öppnar upp om spelmissbruket

1
Twitch-profilen avslöjar hur stora problem han har med spelandet.
Kungen av Twitch, Felix "xQc" Lengyel, har radat upp framgång efter framgång på plattformen. Så sent som förra veckan slog han sitt eget tittarrekord på Twitch när över 300 000 personer såg stjärnan spela Blizzards nya spel Overwatch 2.

Men allting går inte stjärnans väg. I det första avsnittet av xQc:s podcast, som han gör tillsammans med Imane "Pokimane" Anys, avslöjar 26-åringen att han är spelberoende.

— Jag spelar varje dag, jag är beroende, säger xQc i podcasten.


För den som följer xQc noga kommer inte avslöjandet som en stor överraskning då han tidigare hintat om att han har problem med spelandet. Men att han spelar för flera miljoner varje månad har tidigare inte varit känt.

— Jag förlorade 1,85 miljoner dollar (~18 miljoner kronor, reds. anm.) förra månaden, avslöjar xQc.

I podcasten berättar xQc vidare att han undviker att spela medan han är live på Twitch och att han konsekvent tackar nej till samarbeten med olika spelbolag. Trots att han erkänt att han har ett problem och är beroende avslöjar han ingenting om huruvida han sökt hjälp för sina problem.

Artikelbild: Pokimane/Twitch
igår 14:00
De spelare som alltid höjs till skyarna är de som skjuter hårdast eller drar flest klipp. Men de andra då? De som gör det möjligt för sina madfraggers att skina, ska inte de få lite uppmärksamhet? Jo det tycker vi. Därför har vi tagit fram en lista på årets hittills bästa supportspelare.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..