×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Frankrike

Emmanuel Macrons CS-vallöfte — vill få Major till Frankrike

2
Den franska presidenten vill att Frankrike ska vara värdland för en CS:GO-major.
På söndag är det dags för presidentval i Frankrike. I en intervju med den franska nyhetssajten The Big Whale lockar den sittande presidenten Emmanuel Macron landets esportfantaster genom att lova att arbeta för att få fler stora esportturneringar till landet.

I intervjun pratade Macron om vad landet behöver göra för att göra det mer attraktivt för spelföretag att etablera sig i landet och valde då att också lyfta esportindustrin som en viktig fråga.

Enligt presidenten finns det en möjlighet för Frankrike att koppla ihop traditionell sport med esporten när landet är värd för sommar-OS år 2024

— Jag glömmer inte esporten, ett annat område som kantas av fransk excellens med lag som Team Vitality och Karmine Corp, säger han i intervjun.

— Det är upp till oss att skapa en länk mellan de två världarnas olympiader genom att också vara värd för världens största e-sportevenemang: CS:GO:s Major, League of Legends Worlds och Dotas The International. Om fransmännen litar på mig, kommer vi att jobba på det så fort jag är vald, säger han.

Macrons uttalande har diskuterats flitigt på Reddit med blandade reaktioner från användarna. Vissa är glada över att presidenten ger esporten ett erkännande medan andra ser uttalandet som valfläsk för att locka röster till söndagens val.

Artikelbild: Pressbild/Valve och Soazig de la Moissonnière/DILA-La Documentation Française

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..