×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Disney stänger ner Club Penguin Rewritten — tre personer gripna

1
Den återupplivade Club Penguin-sidan Club Penguin Rewritten fick dörrarna inslagna av Disney och polisen.
Club Penguin Rewritten, ett fanmade projekt för återupplivandet av nedstängda Club Penguin, har nu stängts ner av Disney och lett till arrestering av tre personer. Detta enligt uppgifter från Dexerto.

Det stora nätbaserade barnspelet lanserades 2005 och var populärt hos många som en introduktion till online-chatting och minispel och hade redan två år senare över 30 miljoner användarkonton. Vid 2013 hade Club Penguin över 200 miljoner användarkonton.

Tack vare kombinationen av nostalgi och meme-kultur blev intresset att hålla spelet vid liv efter att Disney bestämde sig för att stänga ner siten år 2017. Fans återskapade då spelet som Club Penguin Rewritten som snabbt hade över 10 miljoner användarkonton.

För bara några dagar sen avslöjades det att CPR blivit tvingade till att stängas ner på grund av upphovsrättsintrång av Disney-produkten som sedan ledde till arresteringen av tre personer.

De tre personerna tagna av polisen ska enligt rapporter vara arresterade för misstänkt distribution av upphovsrättsskyddat material.

På CPR:s discord-server annonserade en av administratörerna att hemsidan stängs ner med omedelbar verkan efter Disneys krav samt att kontrollen över hemsidan givits till London-polisen som fortsätter sin utredning i upphovsrättsfrågan.

Bild: cprewritten.net
Bild: cprewritten.net


Detaljer kring exakt vilka som blivit arresterade och hur länge de kommer vara i polisförvar är i skrivande stund oklart.

Artikelbild: CPRewritten/Twitter

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..