×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Blizzards vd backar efter kritiken: "Tondövt"

1
Bobby Kotick ber de anställda om ursäkt för Blizzards ursprungliga hantering av diskrimineringsanklagelserna.
När Blizzard under förra veckan i en stämningsansökan anklagades för att främja en diskriminerande arbetsmiljö där kvinnliga anställda bland annat utsätts för sexuella trakasserier och ojämlik lönesättning valde företagets ledning att förneka anklagelserna. I ett uttalande menade en talesperson för företaget att stämningsansökan innehåller "förvrängda och i många fall falska beskrivningar av Blizzards förflutna".

Blizzards uttalande ledde till att ett brev som kritiserade företagets hantering av frågan fick över 1000 underskrifter från nuvarande och före detta anställda.

Nu har Blizzards vd Bobby Kotick valt att skicka ett öppet brev adresserat till alla anställda på företaget där Kotick väljer att backa från det ursprungliga svaret.

"Vår respons till er oro och de problem vi ställs inför var ärligt talat tondöv", skriver vd:n i brevet.

Kotick ber också de anställda om ursäkt för att företagsledningen inte visat den empati och förståelse som situationen kräver. Vidare listar han ett antal punkter som företaget ska vidta för att komma till bukt med problemen.

Anställda på företaget har under veckan på sociala medier vittnat om att arbetet på företaget i princip står still följd av anklagelserna.

Artikelbild: Pressbild/Blizzard
Videokälla: Blizzard

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..