×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Före detta Blizzard-topparna ber om ursäkt: "Jag skäms"

2
Mike Morhaime och Chris Metzen har nu uttalat sig om förra veckans stämningsansökan gentemot Blizzard.
Under förra veckan lämnades en stämningsansökan in mot spelutvecklaren Blizzard i Kalifornien. I stämningsansökan anklagas Blizzard för att främja en grabbig arbetskultur där kvinnliga anställda utsätts för sexuella trakasserier och ojämlik lönesättning.

I stämningsansökan fanns flera vittnesmål som målar upp bilden av Blizzard som en ojämlik arbetsplats där kvinnor trakasserats.

Nu har två av företagets mest profilerade före detta medarbetare uttalat sig med anledning av stämningen. Blizzards före detta vd och medgrundare, Mike Morhaime, skriver i ett uttalande att han skäms när han läser berättelserna i stämningsansökan.

Morhaime ber om ursäkt till alla kvinnor som arbetat på Blizzard för att han misslyckats att skydda dem från diskrimineringen. Vidare skriver Morhaime att han vill bidra till att kulturen inom branschen förändras.

Chris Metzen, som under många år var en av Blizzards mest kända spelutvecklare, har också uttalat sig med anledning av stämningsansökan.

Metzen skriver i sitt uttalande att han är ledsen över hur han och andra högt uppsatta anställda på Blizzard misslyckats med att skapa en säker arbetsplats för de anställda och att han är chockad, äcklad och arg över att ta del av stämningsansökan.

Artikelbild: Pressbild/Blizzard och Warchief Gaming.
Videokälla: Blizzard.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..