×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

TOPPLISTAN: Sveriges största streamers 2020

1
2020 har på flera sätt varit ett annorlunda och tufft år för många av oss. Därför är det dags att lyfta några av de streamers och kreatörer som har hjälpt till att förgylla vår vardag. Här är topplistan på de tio största Svenska kanalerna på Twitch.

1. CyrusTWO - 2,101,003 tittade timmar

Bild från Twitch.tv/cyrustwo
Bild från Twitch.tv/cyrustwo

Har streamat: GTA, Just Chatting, Valorant, LoL, CS:GO och FIFA
Störst bäst och vackrast i hela Sverige, iallafall på Twitch. Du kommer inte få något diplom hemskickat men ge dig själv en klapp på axeln. Allkonstnären CyrusTWO har under 2020 inte bara streamat många olika spel, streamern snittar även runt 2200 nya följare per timma när streamern spelar Unturned. Kanske får vi se världsrekord slås under 2021 när CyrusTWO inser att Unturned är spelet som gäller, men något som är säkert är att streamern är en stor och viktig pelare i det svenska gaming- och Twitch-communityt.

Kan följas på: Twitch - Twitter

2. slop3 - 1,653,176 tittade timmar

Bild från twitch.tv/slop3
Bild från twitch.tv/slop3

Har streamat: Just Chatting, CS:GO och PUBG
Vart ska vi egentligen börja när det kommer till att berätta om historian om slop3? Streamern, Fragleague-expert-kommentatorn och Kappa Bar-profilen har varit en del av esportssverige en lång tid nu, vi som minns när mamutarna betade ute på åkrarna minns också när slop3 var ute och rapporterade med Rakaka och även när det busringdes hejvilt. Oavsett om du tagit emot en busringning av slop3 eller ej så är profilen älskad av precis alla. Nu är det till och med bevisat på en topplista!

Följs på: Twitch - Twitter

3. nadmyre - 706,559 tittade timmar

Bild från twitch.tv/nadmyre
Bild från twitch.tv/nadmyre

Har streamat: GTA och Just Chatting
Under året har vi alla sett att GTA RP har varit hett på Twitch och en av dem som verkligen ägt den här kategorin här på hemmaplan är nadmyre. På Förnuftberget har vi kunnat följa streamerns jakt på buset och uslingarna som bryter mot lagen på den enormt populära rollspelsservern. För er som inte vet så är det nadmyre som spelar polisen MIchaela på FBRP.

Följs på: Twitch - Twitter

4. Stenberg - 564,899 tittade timmar

Bild från twitch.tv/stenberg
Bild från twitch.tv/stenberg

Har streamat: GTA och Apex Legends
2017 streamade Stenberg i princip bara CS:GO, men för varje år som gått sen dess har streamern mer och mer gått över till att fokusera sin stream på GTA. Statistiken talar för sig själv när det kommer till Stenberg, från att ha varit en okändis har streamern nu blivit en av de största i Sverige. Frågan är dock om vi kommer se ett nytt fokus under det kommande året då Stenbergs högsta tittarsnitt för året varit när streamern spelat Marbles on Stream. Dock skedde detta enabart under 1h 45min. Så alla GTA RP älskare där ute, ni behöver nog inte oroa er. Er stjärna finns nog kvar en bra tid framöver!

Följs på: Twitch - Twitter

5. iiPOG - 553,583 tittade timmar

Bild från Twitch.tv/iipog
Bild från Twitch.tv/iipog

Har streamat: GTA
Ännu en GTA streamer på topplistan. Dock är det inte vem som helst. Suliman som är en av streamerns karaktärer har också härjat runt på Förnuftberget, likt många andra på topplistan. Streamern har ävern tagit sig ut och varit på äventyr på internationella marker, iiPOG har nämligen även spelat Benny Solgård på den kanske populäraste rollspelsservern med många av de största GTA RP profilerna i hela världen, NoPixel.

Följs på: Twitch - Twitter

6. Kevzter - 541,681 tittade timmar

Bild från Twitch.tv/kevzter
Bild från Twitch.tv/kevzter

Har streamat: Fortnite
Kevzter är ett levande bevis på att Fortnite fortfarande är på tapeten i de svenska folkhemmen. Streamern har under 2020 fått 16% lägre antal tittade timmar på sin stream jämnfört med föregående år. Trots det är Kevzter en av de största i landet och streamern streamade trots allt 100h mindre 2020 jämnfört med 2019. Kommer vi se ett skifte i huvudtitel för streamern framöver eller kommer Kevzter att fortsätta bygga sin ramp upp mot skyarna?

Följs på: Twitch - Twitter

7. Jewanderz - 523,892 tittade timmar

Bild från twitch.tv/jewanderz
Bild från twitch.tv/jewanderz

Har streamat: FIFA
Hela Sveriges FIFA-favorit och även kommentator av eAllsvenskan. Jewanders ligger på sjunde plats i topplistan och något som är utmärkande är att FIFA-profilen streamat nästan hälften så många timmar som resten av topplistan. Detta om något måste ju visa på vilken potential framförallt Jewanderz och även FIFA har på Twitch. Älskar du FIFA på svenska så har du nog inte heller missat Jewanders YouTubekanal där det näsintill alltid publiceras flera videos i veckan.

Följs på: Twitch - Twitter

8. Frantixx - 453,096 tittade timmar

Bild från Twitch.tv/frantixx
Bild från Twitch.tv/frantixx

Har streamat: GTA
Frantixx har under 2020 streamat totalt 1044h varav nästan 713h av dessa varit GTA. Under året som var så har streamern fått i snitt 17.81 nya följare per timma GTA som streamats. Något som sticker ut när en kollar in Frantixxs statistik är att 74h Escape from Tarkov har streamats under året, under dessa timmar har streamern haft ett snitt på hela 139.42 nya följare per timma. Frantixx snittar även 50 nya följare per timma Just Chatting som streamas. Allt detta plus det faktum att Frantixx är en av de tre på topplistan som streamat minst antal timmar visar på ett det finns en enorm potential för streamern framåt.

Följs på: Twitch - Twitter

9 DomiNate - 393,246 tittade timmar

Bild från Twitch.tv/dominate
Bild från Twitch.tv/dominate

Har streamat: GTA och Valorant
Back in the days minnns vi DomiNate från lag som bland annat ArchAngels och Publiclir, efter att ha lämnat sin karriär som CS-spelare har vi sett streamern spela, bland annat, en hel del Fortnite där DomiNate representerade esportslaget BIG. Numera ligger fokuset med streamen på framförallt GTA men även en del Valorant. Något ni inte får missa är de streams där det är Tibia och chill som gäller, DomiNate var faktiskt under 2020 den 4:e största svenska Tibia-streamern.

Följs på: Twitch - Twitter

10. gpunkt - 366,150 tittade timmar

Bild från Twitch.tv/gpunkt
Bild från Twitch.tv/gpunkt

Har streamat: GTA
Ännu en GTA streamer hittar in på topplistan. Något värt att ta i beaktning när en pratar om gpunkts statistik och placering på topplistan är de faktum att streamern spenderade hela December på semester i Banhamas. Streamern var alltså bannad på Twitch i en månad. 2020 var även första året som streamern faktiskt streamade "på riktigt" och gpunkt är redan nu en av de största i Sverige, de coolt.

Följs på: Twitch - Twitter

BUBBLARE: Sveriges snabbast växande streamer


KingeeN - 41,056 Nya följare

Bild från Twitch.tv/kingeen
Bild från Twitch.tv/kingeen

Har streamat: Fortnite
Landade på 22:a plats över de mest tittade kanalerna under förra året. KingeeN fick under 2020 dubbelt så många nya följare som vinnaren av denna topplista, CyrusTWO. Är KingeeN nästa stora svenska streamingstjärna?

Följs på: Twitch - Twitter

* Självklart har många av dessa streamers spelat fler spel, vi har dock valt att bara nämna de som streamats mer än 100h.
** Ja vi vet att det finns ett flertal andra stora svenska streamers, dock är denna listan fokuserad på de som faktiskt streamar på svenska och har klickat i på Twitch att de har en svensk stream.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..