×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Intervju

ArgaSkånskaMän: "Allting blir roligare om man gör det med sina kompisar"

6
I fyra år har Tim "MrTimsonFire" Lindqvist och Danny "DanVeteran" Pedersen sänt live för hundratals tittare. Duon är hjärnorna bakom Youtube-kanalen "ArgaSkånskaMän" där de både sänder live när de spelar PUBG och underhåller med diverse videomaterial.
För sju år sedan, år 2011, kom Tim "MrTimsonFire" Lindqvist in på Malmö Högskola för att studera medieproduktion och processdesign efter en avslutad gymnasieutbildning på IT-mediaprogrammet på John Bauer i Ystad. Han delade klass med Danny "DanVeteran" Pedersen. Danny kom in på utbildningen efter att han varvat arbete som lärare på sin tidigare gymnasieskola, Universitetsholmen i Malmö, med lagerarbete och en avhoppad högskoleutbildning.

Duon umgicks inom klassen och tillsammans med tre andra klasskamrater blev de ett gäng som spenderade lunchrasterna med att äta 5 kronors-korvar från Time vid Klaffbron i Malmö. Tiden gick och de tappade medlemmar från sitt kompisgäng vilket gjorde att Tim och Danny kom närmre varandra.

Danny (vänster) och Tim (höger) ville hålla sig till Youtube. Bildkälla: Ida Arvebro
Danny och Tim är hjärnorna bakom ArgaSkånskaMän och Skånska Dubbningar. Bildkälla: Ida Arvebro

Danny hade en pensionerad Youtube-kanal under namnet "TheMinekraftor" och han hade hopp om att återvända till plattformen efter att han sett "STAMSITE". Duon började spela Minecraft samt Battlefield 3 tillsammans och med Tims erfarenhet inom filmredigering var det starten på en Youtube-satsning.

— Tim har klippt film i Adobe Premier Pro på gymnasiet, filmat med DV-band som fick läggas över som om det vore stenåldern, och även Sony Vegas under högstadiet. Fraps gratisversion laddades ner och en kväll filmade han hela gamingsessionen. Det mynnade ut i 'En kväll med Battlefield 3' som blev starten på ArgaSkånskaMän. Sedan dess har vi spelat ihop och stökat med Youtube.

De började några år senare att sända live när de spelade, då via Twitch men gick snart tillbaka till Youtube där deras följare befann sig. Just nu spelar den skånska duon främst Playerunknown's Battlegrounds när de spelar, men även GTA V samt Counter:Strike: Global Offensive smyger sig in då och då under livesändningarna. Söndagskvällar mellan 18:00 och 19:00 har enligt Tim varit heliga och en stående tid i snart fyra år. Vännerna turas om att hålla i sändningarna samt sköter kanalen tillsammans.

Tittarna får följa med på olika evenemang och vännernas egna LAN-event. Bildkälla: Jakob Koc
Tittarna får följa med på olika evenemang och vännernas egna LAN-event. Bildkälla: Jakob Koc

Idag bor dock inte vännerna i närheten av varandra längre. Tim har nämligen flyttat till Stockholm med sin flickvän och Danny är kvar nere i Malmö. Detta tycks dock inte skada deras kanal, utan de träffas löpande för att skapa videos tillsammans utanför spelvärlden. Bland annat har de varit på jakt efter Stockholms bästa hamburgare och rest till Frankrike för Paris Games Week. De har dessutom ett brinnande intresse för esport och befinner sig gärna på svenska evenemang så som Dreamhack Masters Malmö. Från eventen gör de videos och låter tittarna följa med bakom kulisserna.

Det kanske inte kommer som en större chock att tittarna betyder oerhört mycket för dem. Duon får mycket kärlek från sina tittare och uppskattar all den direkta feedbacken de får under sina livesändningar. Tittarna är alla en del av SLASK-gänget, en skara följare duon är stolta över.

— Det är så sjukt att tänka att folk är villiga att donera tusentals kronor för att dom gillar det vi gör. SLASK-gänget på Discord gör vårt streamande och Youtubeande till en fröjd, berättar Tim för Fragbite.

Alla olika komponenter ska klaffa för en flytande sändning. Bildkälla: Jakob Koc
Alla olika komponenter ska klaffa för en flytande sändning. Bildkälla: Jakob Koc

När vi frågar om vad det svåraste med att vara streamer är säger Tim att det utan tvekan är att förhålla sig till nyckfullheten hos datorer. Mjukvaror och hårdvaror måste klaffa för att sändningen ska flyta på. Första delen av en sändning kan lätt gå till att uppdatera drivrutiner och felsöka efter vad som gått snett. Tim menar att det som fungerat dagen innan "LAGGAR SOM FAN" dagen efter.

För den som vill satsa på streaming är Tims bästa tips att spela det du gillar samt att omge dig av människor du gillar att spela med. "Du kommer inte klara dig själv". Enligt Tim är det okej att hänga på trender, till viss del, för att bredda sin publik. Men man ska inte glömma bort vad som gör en och ens kanal intressant. För dem handlar det om "tjabbet och gnabbet" kompisar emellan, vilket nog är en bidragande faktor till att deras publik är mellan 18-34 år gamla.

"Det fundamentala med vår kanal är att allting blir roligare om man gör det med sina kompisar. Därför spelar vi alltid med våra polare när vi streamar. Mycket skratt, kärleksfullt hånande och ibland lite snygga plays. Men titta inte för våra skills. Titta om du gillar att flabba!"

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..