×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Riot öppnar för killar i tjejturneringen — ändrar VCT Game Changers*

2
I nästa säsong av tjejturneringen VCT Game Changers kommer också killar att få delta.
EDIT: Riot har nu meddelat att man ändrat sitt beslut och att VCT Game Changers ändå endast kommer att vara för tjejer.

I den första säsongen av Valorants damturnering VCT Game Changers deltog flera svenska spelare. Bland annat kom den svenska stjärnduon Julia "juliano" Kiran och Zainab "zAAz" Turkie på en delad tredjeplats i turneringen med sitt lag The Originals och svenskan Nelly "Raina" Sosobrado slutade tvåa med sitt lag Rix.GG Lightning.

Inför nästa säsong gör dock Riot stora förändringar i turneringens upplägg. Från att ha varit en turnering där endast tjejer får delta öppnar nu speltillverkaren för mixade lag. I de nya turneringsreglerna stadgas att minst tre spelare i laget ska vara tjejer istället för alla fem som det var tidigare.

Riots beslut har mötts av kritik från flera personer inom Valorant-communityn. Den svenska stjärnan juliano skriver på Twitter att hon inte har något emot mixade lag men att det nu finns en risk för att manliga proffsspelare nu kommer att skapa tillfälliga mixlag som kan ta platser som mer långsiktiga tjejprojekt annars kunnat få.


Även den svenska Guild-spelaren Saif "Sayf" Jibraeel är kritisk till Riots beslut. Enligt Sayf kommer ändringen att skada Valorants tjejscen och han har själv beslutat att inte delta i turneringen.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..