×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Allmänt

Valorant nära att slå rekordet för samtidiga tittare på Twitch

1
Under tisdagen körde den stängda betan av Riot Games nya FPS, Valorant, igång. Att enda sättet att få en betanyckel är att titta på utvalda streams gjorde sitt för tittarsiffrorna. Toppen nådde tillslut 1.73 miljoner, bara 10 000 ifrån rekordet på 1.74 miljoner som innehas av League of Legends.
Twitchrekordet för antal samtidiga tittare har sedan förra året tillhört speltillverkaren Riot Games och deras League of Legends. Toppen på 1.74 miljoner samtidiga tittare nåddes under förra årets final i Worlds där G2 Esports gjorde upp med FunPlus Phoenix om titeln som världens bästa. Under tisdagen var dock rekordet ytterst nära att slås av Riot Games själva. Deras nya FPS-spel Valorant som släpptes som en stängd beta nådde som högst 1.73 miljoner tittare under sin första dag.

När utvalda streamers fick sända förinspelat material ett par dagar tidigare nådde man nästan en miljon tittare, utan att någon ens spelade spelet live. Spelet har varit omtalat ända sedan Riot Games släppte bilder från det i oktober 2019 och en anledning till att man får så många tittare kan vara att det just nu är enda sättet att få en betanyckel för att få spela spelet. Läs mer om hur du gör för att få en nyckel här.

Den som funderar på att satsa på en spelarkarriär inom Valorant bör hålla ögonen öppna under nästa vecka. Då kommer nämligen Riot Games att berätta mer om sina planer för spelet som en esport. Spelregissören Joseph Ziegler berättade tidigare i veckan att de först vill se hur communityn tar sig an spelet och dess tävlingsinriktade del innan de tar några konkreta beslut om Valorants framtid som en esport.



Artikelbild: Riot Games

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..