×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

Rykte: MTG vill köpa DreamHack

0
I en artikel på nyhetssidan Breakit framgår att en källa säger att det pågår förhandlingar mellan mediakoncernen MTG och LAN-arrangörerna DreamHack.
Mediakoncernen MTG, som bland annat består av TV3 och Viasat, ryktas vara intresserade av att köpa DreamHack. Det är nyhetssidan Breakit som kommer med påståendena och sidan har publicerat artiklar förut angående rykten som har visas sig stämma. De ska, bland annat, ha varit tidigt ute med nyheten om MTG:s påstådda köp av Turtle Entertainment, företaget bakom ESL. Detta visade sig stämma då MTG offentliggjorde affären och sitt 70-procentiga förvärv av företaget.

Om det blir någon affär och vad det i så fall får för konsekvenser för framtiden för DreamHack återstår att se.

Har förekommit aktiebråk

Förra hösten var det mycket skriverier om DreamHacks aktieägande vilket hade lett till att den dåvarande VD:n Robert Ohlén slutade.

"Ohlén förklarar hur hans dåvarande partner och delägare i DreamHack, David Garpenståhl, försökte kasta ut Ohlén från företaget. […] För taktiska anledningar bestämde sig Ohlén för att överföra sin del av företaget till sin far, Bernt Ohlén.”, skrev Fragbite förra hösten.

Robert Ohlén överförde alltså aktier till sin far, något som ställde till problem när han ville ha tillbaka dem.

"Efter att stormen lagt sig tog Robert återigen kontakt med sin far, men förgäves. [...] Han drog slutsatsen att han antagligen aldrig skulle återfå sin del av företaget", skrev Fragbite förra hösten.

Hela händelsekedjan kring Robert Ohléns avgång kan du läsa här.
Även om det inte antas ha koppling till MTG-spekulationerna är det intressant att det händer så pass mycket inom ett år bakom kulisserna på DreamHack.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..