×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

MTG köper sig in i ESL — för 720 miljoner kronor

3
Stor-affären som det ryktats om i närmare två månader har nu blivit officiell: MTG köper 74% av Turtle Entertainment, företaget bakom ESL.
Den troligtvis största affären i esporten har idag offentliggjorts, och affären är alltså Modern Times Group närmast totala uppköp av konkurrenten ESL för 720 miljoner kronor. För MTG som tidigare visat intresse i esporten med live-sändningar av bl.a DreamHack och The International 4 på marknätet, såväl som sin streaming-plattform Viagame, är detta däremot det största steget miljardföretaget tagit in i esporten.

"This investment is a key milestone in our digital development. We look forward to working with the talented Turtle team to grow the global esports community, and to make this exciting content even more broadly available online and on TV.” — Jørgen Madsen Lindemann, VD på MTG

ESL, som nu i helgen kommer arrangera den första av två finaler i sin pågående CS:GO miljondollar-liga tillsammans med ESEA, har under de senaste två åren etablerat sig som utvecklarna av de största och mest tittade esport-eventen. Framförallt har de så kallade CS:GO Major-turneringarna bidragit massivt till ESL:s tillväxt, utöver sina övriga turneringar Intel Extreme Masters och ESL One.

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..